Site icon runnfun.gr

Ετοιμος για μετάλλιο ο Φιλιππίδης, στον τελικό με ρεκόρ ο Κυριαζής

Τη συμμετοχή του στον τρίτο τελικό της καριέρας του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εξασφάλισε σήμερα ο Κώστας Φιλιππίδης, στην πέμπτη του συμμετοχή στη διοργάνωση. Ο έμπειρος πρωταθλητής δεν χρειάστηκε να σπαταλήσει δυνάμεις και κάνοντας δύο έγκυρα άλματα στα 5,35 μ. και 5,50 μ., προκρίθηκε στον τελικό της Παρασκευής. Στον αγώνα συμμετείχαν 28 αθλητές σε δύο γκρουπ εκ των οποίων οι 16 θα επιστρέψουν στο Ολυμπιακό στάδιο του Αμστερνταμ για τον τελικό.

Ο Ρενό Λαβιλενί ήταν ο μόνος αθλητής που πέρασε τα 5,60 μ., ύψος στο οποίο είχε δηλώσει να ξεκινήσει τον αγώνα του, δέκα αθλητές προκρίθηκαν με 5,50 μ. και οι υπόλοιπες θέσεις – ύστερα από συνεννόηση κριτών και αθλητών προκειμένου να μην κανουν κι αλλα άλματα-  συμπληρώθηκαν από αθλητές που πέρασαν τα 5,35 μέτρα. Η εξέλιξη αυτή βέβαια αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στον τελικό, αφού ο αγώνας θα γίνει με πολλούς αθλητές.

Στον προκριματικό του επί κοντώ συμμετείχε και ο Δημήτρης Πατσουκάκης, που έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό. Ο πρωταθλητής μας ξεπέρασε τα 5,35 μ., με την δεύτερη όμως προσπάθεια.

Στον τελικό ο Κυριαζής

Δύο βολές ήταν αρκετές για τον Γιάννη Κυριαζή, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στον αυριανό τελικό του ακοντισμού, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αμστερνταμ.
Ο 20χρονος αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του στα 77,20 μ. και στη δεύτερη προσπάθεια πέτυχε 81,92 μ. για να πιάσει το όριο και να βελτιώσει το 81,87 μ., που ήταν το ρεκόρ του από φέτος. Ο Κυριαζής στη διάρκεια της σεζόν ακολούθησε συντηρητική προπόνηση και επέλεξε να κάνει λίγους αγώνες, προκειμένου να μην επιβαρύνει τον ώμου του. Ο αθλητής τραυματίστηκε σοβαρά τον χειμώνα μετά το ατύχημα με το ποδήλατο του και χρειάστηκε να κάνει χειρουργείο στον ώμο.

Ο Κυριαζής έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στον αυριανό τελικό, σε ένα αγώνισμα με μεγάλη παράδοση από Ελληνες αθλητές, αλλά καμία διάκριση σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο Κυριαζής, ο οποίος έστειλε το ακόντιο πάνω από τα 80 μ., για δεύτερη φορά στην καριέρα του, σημείωσε την τέταρτη επίδοση στο γκρουπ του.

Εκτός τελικού Αλεξούλη και Κολοκυθά στο μήκος

Την ευκαιρία να αγωνιστεί στον τελικό του μήκους έχασε η Χάιδω Αλεξούλη, που είχε καλύτερο άλμα στα 6,43 μ.(0,3) επίδοση που της έδωσε την 14η θέση στο σύνολο.
Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα της στα 6,23 μ., συνέχισε στα 6,43 μ. και στην τρίτη της προσπάθεια ήταν άκυρη. Η 12άδα του τελικού ολοκληρώθηκε με άλμα στα 6,46 μ. επίδοση που ήταν μέσα στις δυνατότητες τόσο της Αλεξούλη, όσο και της Κολοκυθά. Η αθλήτρια του Μάκη Πάντου δεν βρέθηκε σε καλή μέρα καθώς είχε άκυρο το άλμα κι έπειτα προσπάθειες στα 5,91 μ. και 5,88 μέτρα. Μόλις τρεις αθλήτριες έπιασαν το όριο των 6,60 μ., με την Ιβάνα Σπάνοβιτς να είναι καλύτερη από όλες με 6,90 μ. (1,7).

Στον προκριματικό της σφαιροβολία αγωνίστηκε η Σταματία Σκαρβέλη, η οποία είχε καλύτερη βολή στα 15,50 μ., επίδοση που της έδωσε την 13η θέση στο γκρουπ της. Η νεαρή είχε μία άκυρη βολή, ενώ ξεκίνησε τον αγώνα της στα 14,49 μέτρα.

11η η Παππά

Τα 10.000 μ. των γυναικών ήταν ο πρώτος τελικός του 23ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Αμστερνταμ.

Η αθλήτρια με την κορυφαία επίδοση φέτος στην Ευρώπη Γιασεμίν Καν επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Η πολιτογραφημένη Τουρκάλα αθλήτρια από την Κένυα από την αρχή της κούρσας επέλεξε να αποσπαστεί από τις υπόλοιπες αθλήτριες και τερμάτισε τελικά σε 31.12.86 για να βελτιώσει το ρεκόρ Ευρώπης στην κατηγορία των Νέων Γυναικών. Δεύτερη με 31.19.03 ήταν Φέλιξ από την Πορτογαλία και τρίτη επίσης με ατομικό ρεκόρ η Καρολίν Γκρόβνταλ με 31.23.45. Η νικήτρια πριν από δύο χρόνια στη Ζυρίχη, 42χρονη, Τζο Παβέι ήταν 5η με 31.14.61 και φετινό ρεκόρ.

Στον τελικό των 10.000 μ. συμμετείχε και η Αλεξία Παππά, που τερμάτισε στην 11η θέση με 32.27.80. Η 26χρονη προσπάθησε να ακολουθήσει το γκρουπ των προπορευόμενων αθλητριών και να κυνηγήσει την καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η αθλήτρια σηκώθηκε και προσπάθησε να καλύψει το χαμένο έδαφος, όμως, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο από το να τερματίσει 11η. Η Παππά έχει μπροστά της και τον τελικό των 5.000 μ., αγώνισμα στο οποίο είναι σε καλύτερη κατάσταση. Η αθλήτρια θα μπορούσε να έχει διεκδικήσει κάτι καλύτερο, αν στο έκτο χιλιόμετρο δεν έπεφτε – χτύπησε ελαφρά από τα καρφιά της, όταν δύο αθλήτριες μπροστά της συγκρούστηκαν.

Η πρώτη εξάδα
Καν (Τουρκία) 31.12.86
Φέλιξ (Πορτογαλία) 31.19.03
Γκρόβνταλ (Νορβηγία) 31.23.45
ΜακΚόρμακ (Ιρλανδία) 31.30.74
Πάβει (Μ. Βρετανία) 31.34.61
Ινγκλις (Ιταλία) 31.37.43

Πηγή: ΣΕΓΑΣ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version