Site icon runnfun.gr

Επιστρέφουν θριαμβευτές από τα Ιμαλάια

Επιστρέφουν θριαμβευτές από τα Ιμαλάια

Ο σύνδεσμος Ελλήνων ορειβατών μας προσκαλεί να υποδεχθούμε τους Έλληνες ορειβάτες μας Αντώνη Συκάρη– αρχηγό της αποστολής- και Φώτη  Θεοχάρη, που επιστρέφουν θριαμβευτές από τα Ιμαλάια,  αφού κατάφεραν να φθάσουν στην τρίτη  ψηλότερη κορυφή-αλλά και τεχνικά  δυσκολότερης -του κόσμου. Tη θρυλική κορυφή  Mount Kangchenjunga 8.586m .

Στην κορυφή του βουνού, τα τρία τελευταία χρόνια παρόλο τις προσπάθειες  ξένων ορειβατών απ’ όλο τον κόσμο δεν έχει αναρριχηθεί  κανείς μια που πρόκειται για το δεύτερο λιγότερο  σκαρφαλωμένο βουνό στο κόσμο .Φέτος οι δύο Έλληνες μετά από 51 ημέρες παραμονής στο απομακρυσμένο αυτό βουνό στα Νεπαλοϊνδικά σύνορα τα κατάφεραν .

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ελληνική ορειβατική επιτυχία όλων των εποχών σε κορυφές πάνω από τα 8000μ κάτι που ήδη έχει παγκόσμιο αντίκτυπο για την ελληνική ορειβασία.και είναι συνέχεια της περσινής επιτυχίας, αυτής της κατάκτησης του Everest 8.848m από τον Αντώνη Συκάρη και Mike Ευμορφίδη. Η αποστολή επιστρέφει την Τετάρτη 30 Μαΐου και ώρα 20.45 από Istanbul με Turkish airlines .

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέντευξη που είχε δώσει ο Αντώνης Συκάρης στο runnfun λίγες ώρες πριν την αναχώρηση της αποστολής για τα Ιμαλάια.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version