Site icon runnfun.gr

Χωρίς τεστ στους αγώνες δρόμου οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει

Μετά το μπόνους των 150 ευρώ στους νέους (18-25) προκειμένου να εμβολιαστούν, η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει διευκολύνσεις και κίνητρα σε όλους τους εμβολιασμένους συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Σε ό,τι αφορά στην ψυχαγωγία, οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε κινηματογράφους, θέατρα, συναυλίες, φεστιβάλ και αθλητικές εκδηλώσεις χωρίς να χρειάζεται να φορούν μάσκες.

Αυτό το τελευταίο, αφορά την παρουσία από τη νέα σεζόν κόσμου στα γήπεδα, αλλά και φυσικά στους αγώνες δρόμου.

Σε πρώτη φάση οι αθλούμενοι, ακολουθούν οι θεατές!

Σε πρώτη φάση, ωφελημένοι από τα νέα μέτρα και τη νέα οδηγία της ΓΓΑ είναι οι αθλούμενοι. Όσοι λοιπόν, έχουν εμβολιαστεί πλήρως και έχουν πιστοποιητικό ή έχουν νοσήσει 2-9 μήνες πριν από τη συμμετοχή τους σε κάποιον αγώνα, θα μπορούν να συμμετάσχουν στο εξής, χωρίς την υποχρέωση να διεξάγουν τέστ.

Αναλυτικά η ΓΓΑ αναφέρει:

Ο έλεγχος μπορεί να είναι μοριακός PCR ήrapid test εντός 48ώρου ή self-test εντός του 24ώρου πριν τον αγώνα, σε όλους τους συμμετέχοντες. Συστήνεται το άμεσο τεστ αντιγόνου να γίνεται την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα. Αν υπάρχουν διαδοχικές μέρες αγώνες, π.χ. Παρ-Σαβ-Κυρ, 1 τεστ πριν τον πρώτο αγώνα. Αν οι αγωνιστικές μέρες είναι πάνω από τρεις (3) τότε 1 τεστ ανά τρία (3) 24ωρα.)

Εάν θα γίνει ομαδική μετακίνηση των συμμετεχόντων για τους αγώνες, συστήνεται το testing να γίνει πριν την μετακίνηση (πριν την επιβίβαση σε αεροπλάνο, πούλμαν κτλ.), εφόσον όμως τηρούνται τα όρια της ως άνω παραγράφου.

Από τους προληπτικούς ελέγχους με τεστ αντιγόνου COVID-19, εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ 2 εώς 9 μήνες μετά τη νόσηση.

Οι θεατές…

Προς το παρόν δεν επιτρέπεται τους αγώνες να παρακολουθούν θεατές, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να αλλάξει το επόμενο διάστημα και κυρίως μετά τον Σεπτέμβριο.

Αυτό που προβληματίζει, ωστόσο, τους αρμοδίους φορείς, είναι ότι οι θεατές, ειδικά στους αγώνες δρόμου, μπορούν να βρίσκονται οπουδήποτε στη διαδρομή, και έτσι ο έλεγχος είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Είναι πιθανό να δημιουργηθούν συγκεκριμένα σημεία στις εκκινήσεις και στους τερματισμούς, όπου εκεί θα μπορούν να εισέρχονται, είτε πλήρως εμβολιασμένοι, είτε όσοι έχουν νοσήσει (ισχύει φυσικά το διάστημα 2-9 μηνών) και να διενεργείται έλεγχος από τους διοργανωτές.

Όλα αυτά, πάντα, βρίσκονται σε εξάρτηση με την πορεία της πανδημίας του covid-19 στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version