Site icon runnfun.gr

Χαρδαλιάς για έξαρση covid-19: «Μέσα στους κορυφαίους 4-5 λόγους η αθλητική δραστηριότητα»

Θα αργήσει να «ανοίξει» η αθλητική δραστηριότητα στη χώρα μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις μαζικές αθλητικές διοργανώσεις.

Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα από την ενημέρωση για τον covid-19 από την καθηγήτρια παιδιατρικής Κα Παπαευαγγέλου και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το άνοιγμα των αθλητικών δραστηριοτήτων και κυρίως για τα παιδιά και τους νέους αθλητές, οι απαντήσεις των αρμοδίων ήταν άκρως απογοητευτικές.

Αν και η Παπαευαγγέλου παραδέχθηκε ότι προβληματίζει η καθιστική ζωή των παιδιών, τόνισε ότι είναι νωρίς να μιλάμε για άνοιγμα των κλειστών χώρων άθλησης και των αθλητικών κέντρων.

Ειδικότερα, εξήγησε ότι στην άθληση δε φοράμε μάσκα και ερχόμαστε πολύ κοντά στους συναθλητές μας. Επιπλέον, «είναι τεκμηριωμένο ότι η μπάλα αυτή καθ΄αυτή είναι πολύ καλό μεταφορικό μέσο για τον ιό. Στην πρώτη ευκαιρία, πάντως, θα οδηγήσουμε τα παιδιά μας στα γήπεδα και για να αθληθούν και για να είναι πιο ευτυχισμένα».

Χαρδαλιάς: Προκαλεί διασπορά η αθλητική δραστηριότητα

Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε και ο κ. Χαρδαλιάς. Ειδικότερα, εξήγησε ότι σε περιπτώσεις έξαρσης της πανδημίας, μέσα στους κορυφαίους 4-5 λόγους που προέκυπταν από την ιχνηλάτηση ήταν και η αθλητική δραστηριότητα είτε σε ανοιχτές είτε σε κλειστές δομές και «μάλιστα ήταν σε μέσο όρο ηλικίας τα 17 – 18 έτη».

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version