Site icon runnfun.gr

Αυτό είναι το πρωινό των πρωταθλητών στους Ολυμπιακούς του Ρίο! (pics)

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα για τον άνθρωπο και οι αθλητές είναι αυτοί που το γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους. Οταν μιλάμε και για πρωταθλητές που αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά.

«Οι περισσότεροι αθλητές δεν θέλουν να φάνε τίποτα όταν έχουν κάποιον κρίσιμο αγώνα ή μία απαιτητική αντίπαλό να αντιμετωπίσουν. Τα νεύρα, η αδρεναλίνη και κυρίως το άγχος καταστέλλουν την όρεξη , κάνοντας τους αθλητές να μην καταλαβαίνουν ότι πεινάνε. Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι πως χρειάζονται καύσιμα», σημείωσε η διατροφολόγος της Βρετανικής αποστολής Σοφία Κίλερ.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τι τρώνε για πρωινό πέντε αθλήτριες που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπως το μοιράστηκαν με το κοινό μέσα από την Daily Mail.

1. Ελινορ Μπέιρκερ, Ποδηλασία

Πρωινό: Ενα μπολ από βρώμη, καρύδια, ελληνικό γιαούρτι, σταφίδες, κανέλλα, λίγο μήλο και λίγο γάλα.

Tips: Η βρώμη συμβάλει στην αργή απελευθέρωση ενέργειας για μεγαλύτερη αντοχή στην πίστα, ενώ το γάλα και τα καρύδια προστατεύουν τους μύες από τραυματισμούς.

2. Σαβάνα Μάρσαλ, Πυγμαχία

Πρωινό: Μία ομελέτα με τέσσερα αυγά, σπανάκι και λίγο αβοκάντο.

Tips: Η κατανάλωση πρωτεϊνών θωρακίζει και δυναμώνει το μυϊκό σύστημα των πυγμάχων. Τα αυγά και το αβοκάντο προσφέρει ενέργεια, ενώ το σπανάκι βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος.

3. Μπέκι Ντάουνι, Ενόργανη Γυμναστική

Πρωινό: Ενα μπολ γιαούρτι με λίγα αμύγδαλα

Tips: Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πλούσια σε ασβέστιο, κάτι που κάνει πιο ανθεκτικά τα οστά. Το γιαούρτι είναι ελαφρύ, με αποτέλεσμα ο κορμός να μην είναι βαρύς μετά από κάποιο γεύμα.

4. Νον Στάνφορντ, Τρίαθλο

Πρωινό: Ομελέτα με τρία αυγά, καπνιστό σολομό και σπαράγγια

Tips: Το γεύμα αυτό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ενώ είναι χαμηλό σε υδατάνθρακες, με αποτέλεσμα να προσφέρει ενέργεια και αντοχή.

5. Χάνα Μάιλι, Κολύμβηση

Πρωινό: Μπάρες δημητριακών με μπανάνα, μήλο, αμύγδαλα, σπόρους κολοκύθας και σταφίδες

Tips: Οι ξηροί καρποί και σπόροι περιέχουν ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο, ουσίες που βοηθούν στην σύσπαση των μυών. Επιπλέον, το ασβέστιο προστατεύει το σώμα από κράμπες και τραυματισμούς.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version