Site icon runnfun.gr

Αϋπνία και πώς οι τροφές μπορούν να μας υποσχεθούν σταδιακή βελτίωση του προβλήματος

Εκεί που παίζαμε το αγαπημένο μας παιχνίδι σε ένα online casino στην κύπρο, σκεφτήκαμε ένα ζήτημα που επηρεάζει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους. Πόσοι από εμάς υποφέρουμε από αϋπνίες με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ποιότητα της ζωής μας και συνεπώς η αποδοτικότητα μας σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας;

Μπορεί η διατροφή να βοηθήσει σε αυτό; Σαφώς και η διατροφή μας μπορεί να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Ο ύπνος επηρεάζει κάθε πτυχή της υγείας. Ευτυχώς, ορισμένα τρόφιμα και ποτά περιέχουν ενώσεις που βοηθούν στον έλεγχο τμημάτων του κύκλου του ύπνου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσουν ένα άτομο τόσο να πέσει για ύπνο όσο και να παραμείνει κοιμισμένο.

Η ποιότητα και η διάρκεια του ύπνου μπορούν να επηρεάσουν ένα ευρύ φάσμα παθήσεων, όπως:

Ωστόσο, το να κοιμηθεί κανείς πολύ μπορεί να είναι δύσκολο. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), το ένα τρίτο των ενηλίκων αναφέρουν ότι δεν παίρνουν μια υγιή ποσότητα ύπνου.

Πολλές χημικές ουσίες, αμινοξέα, ένζυμα, θρεπτικά συστατικά και ορμόνες συνεργάζονται για να προωθήσουν τον καλό ύπνο και να ρυθμίσουν τον κύκλο του ύπνου.

Αν και πολλά τρόφιμα περιέχουν χαμηλά επίπεδα αυτών των ενώσεων που προάγουν τον ύπνο, μόνο μερικά έχουν υψηλές συγκεντρώσεις που θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεάσουν τον κύκλο ύπνου ενός ατόμου.

Λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις παραδοσιακές γνώσεις όσο και την επιστημονική έρευνα, καθώς και τα διατροφικά προφίλ, ακολουθούν μερικά από τα καλύτερα τρόφιμα και ποτά για ύπνο:

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα περιέχουν υψηλές δόσεις μελατονίνης, μιας ορμόνης που βοηθά στη ρύθμιση του κύκλου ύπνου και αφύπνισης.

Μια μερίδα ολόκληρων αμυγδάλων περιέχει επίσης 77 χιλιοστόγραμμα μαγνησίου και 76 mg ασβεστίου, δύο μέταλλα που μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της χαλάρωσης των μυών και του ύπνου.

Τα αμύγδαλα είναι επίσης ένα υγιεινό βραδινό σνακ, καθώς είναι υψηλά σε καλά λίπη και χαμηλά σε ζάχαρη και κορεσμένα λίπη.

Τα αμύγδαλα είναι διαθέσιμα για αγορά σε παντοπωλεία, καταστήματα τροφίμων και στο διαδίκτυο.

Ζεστό γάλα

Το ζεστό γάλα είναι ένα κοινό φάρμακο στο σπίτι για την αϋπνία. Το γάλα περιέχει τέσσερις ενώσεις που προάγουν τον ύπνο: τρυπτοφάνη, ασβέστιο, βιταμίνη D και μελατονίνη.

Ωστόσο, η παιδική σύνδεση που πολλοί άνθρωποι έχουν μεταξύ ενός ζεστού φλιτζανιού γάλακτος και ύπνου μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική από την τρυπτοφάνη ή τη μελατονίνη στην προώθηση του ύπνου. Όπως και  ένα φλιτζάνι τσάι, το να πιείτε ένα ζεστό φλιτζάνι γάλα πριν από τον ύπνο μπορεί να είναι ένα χαλαρωτικό νυχτερινό τελετουργικό.

Το γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά είναι επίσης ένα εξαιρετικό σνακ επειδή είναι θρεπτικό και χαμηλό σε θερμίδες.

Ακτινίδια

Ορισμένες έρευνες έχουν εξετάσει τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης ακτινιδίων και του ύπνου. Σε μια μικρή μελέτη, οι άνθρωποι που έφαγαν δύο ακτινίδια 1 ώρα πριν από τον ύπνο για 4 εβδομάδες εμφάνισαν βελτιωμένο συνολικό χρόνο ύπνου και αποτελεσματικότητα ύπνου και επίσης χρειάστηκαν λιγότερο χρόνο για να κοιμηθούν.

Εάν το ακτινίδιο είναι ευεργετικό για τον ύπνο, αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ο καρπός περιέχει πολλές ενώσεις που προάγουν τον ύπνο, όπως μελατονίνη και μαγνήσιο.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version