Site icon runnfun.gr

Ανοίγουν γυμναστήρια και κατασκηνώσεις

Προπόνηση με άδειο στομάχι: Σωστό ή λάθος;

Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα γυμναστήρια και θεματικά πάρκα, στις 29 Ιουνίου οι κατασκηνώσεις και την 1η Ιουλίου ξεκινούν παραστάσεις, συναυλίες, συνέδρια και εκθέσεις, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Παράλληλα, ο Νίκος Παπαθανάσης ανακοίνωσε την επαναλειτουργία, από τις 6 Ιουνίου, της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους, εστιατορίων σε ξενοδοχεία, την άρση της απαγόρευσης παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο και σε υπαίθριες εκδηλώσεις, ενώ θα επιτρέπονται και οι υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο καθώς και οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος

Επίσης θα επιτρέπεται η μετάδοση μουσικής σε οργανωμένες παραλίες, ενώ συστήνεται η αποφυγή της διοργάνωσης εκδηλώσεων.

Ο υφυπουργός παρουσίασε τα νέα στάδια επαναλειτουργίας οικονομικών δραστηριοτήτων η λειτουργία των οποίων είχε διακοπεί λόγω της πανδημίας. Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, τη Δευτέρα 8 Ιουνίου επανεκκινούν οι υπηρεσίες που παρέχονται από χορευτικό κέντρο, από άλλα καταστήματα πώλησης ποτών με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο, από καφενείο με τεχνικά ή μηχανικά παιχνίδια, από κέντρο διασκέδασης, από καφετέρια με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο, από κέντρο διασκέδασης-καφωδείο, από κέντρο διασκέδασης-μπουάτ, καθώς επίσης και από κέντρο διασκέδασης-ντισκοτέκ.

Από τις 15 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν:

καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής
η λειτουργία μουσείων
οι εγκαταστάσεις γυμναστικής
οι δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων
Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Παπαθανάσης, με το έκτο και έβδομο στάδιο χαλάρωσης των μέτρων, από 6 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου, επιστρέφουν στις δουλειές τους 89.000 εργαζόμενοι, αριθμός που αντιστοιχεί στο 13% όσων είχε ανασταλεί με κυβερνητική απόφαση, η εργασία τους, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ταυτόχρονα επαναλειτουργούν 63.000 επιχειρήσεις, δηλαδή το 24% αυτών.

Επίσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι ακόμη δεν θα ανοίξουν: οι σχολικές καντίνες, οι κλειστές αίθουσες κινηματογράφου, τα ΚΑΠΗ και τα καζίνο.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version