Site icon runnfun.gr

4 συμβουλές για να μη βαρεθείτε το τρέξιμο στο διάδρομο

4 συμβουλές για να μη βαρεθείτε το τρέξιμο στο διάδρομο

Το τρέξιμο στο διάδρομο, αποτελεί για τους περισσότερους, αναπόσπαστο κομμάτι κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Και αυτό συμβαίνει επειδή είναι σε θέση να προσφέρει τα οφέλη της αερόβιας άσκησης, σε συνδυασμό με την ασφάλεια του εσωτερικού χώρου.

Παρόλα αυτά, μπορεί να αποτελεί μία ωφέλιμη μορφή άσκησης, αλλά για πολλούς θεωρείται βαρετή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνουμε το κίνητρο για τη γυμναστική. Γεννιέται λοιπόν η ανάγκη για αναζήτηση τρόπων και μεθόδων, με στόχο την καταπολέμηση αυτού του αισθήματος της πλήξης. Παρακάτω, παρατίθενται μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε, ώστε να απολαύσουμε περισσότερο το διάδρομο.

Κάντε Διαλειμματική Προπόνηση

Η άσκηση στο διάδρομο πραγματοποιείται μέσα από κύκλους τρεξίματος, δηλαδή εφαρμόζουμε τις αρχές της διαλειμματικής προπόνησης. Πιο συγκεκριμένα, ξεκινάμε από περπάτημα, συνεχίζουμε με τρέξιμο ήπιας έντασης και σταδιακά ανεβάζουμε ταχύτητα. Αφού φτάσουμε σε ικανοποιητικό σημείο ταχύτητας, αλλα και παλμών, αρχίζουμε πάλι να πεφτουμε σε ταχύτητα. Μέσα από τη διαλειμματική προπόνηση λοιπόν, επωφελούμαστε διπλά, αφού χάρη στην εναλλαγή του ρυθμού, μεγιστοποιούμε τα οφέλη της άσκησης ενώ καταπολεμάμε και την πλήξη.

Υπάρχει όμως και ένα ανιαρό κομμάτι σε αυτή τη διαδικασία, το οποίο το συναντάμε την ώρα του βαδίσματος. Αφού κατά τη διάρκεια της προπόνησης καταλήγουμε να περπατάμε για μεγάλη χρονική διάρκεια. Την ώρα εκείνη λοιπόν, μπορούμε να ασχοληθούμε με το κινητό, κάνοντας κάποια ευχάριστη και σύντομη δραστηριότητα, όπως να παίξουμε Plinko κουλοχέρη ή σκρολάρουμε στο Instagram.

Ακούστε Μουσική και Podcasts

Μία ωραια δραστηριότητα που συνδυάζεται άριστα με το τρέξιμο στο διάδρομο, είναι η μουσική. Μπορείτε να κάνετε μία λίστα με τα αγαπημένα σας τραγούδια, ή να κατεβάσετε μία εφαρμογή σαν το Spotify, ώστε να ψυχαγωγείστε την ώρα του τρεξίματος.

Άλλες αξιόλογες εναλλακτικές εκτός από τη μουσική, είναι να ακούσετε κάποιο podcast, ή ακόμα και τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη να διηγείται κορυφαία μυθιστορήματα. Αυτές αποτελούν δημοφιλείς επιλογές για επιμόρφωση και διασκέδαση, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή μας από τη μονοτονία του τρεξίματος σε εσωτερικό χώρο.

Τρέξτε με παρέα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να κάνεις μία δραστηριότητα μαζί με ευχάριστη συντροφιά. Για το λόγο αυτό λοιπόν, επιλέξτε να κάνετε τρέξιμο στο διάδρομο μαζί με κάποιο φίλο σας. Έτσι, θα μπορείτε να ξεχνιέστε μέσα από τη συζήτηση, ενώ ταυτόχρονα θα ανταλλάσετε ενδιαφέρουσες απόψεις.

Επί πρόσθετα, θα έχετε την ευκαιρία να βελτιώσετε τις αθλητικές σας επιδόσεις μέσα από το συναγωνισμό, ενώ μάλιστα, θα σας είναι πιο δύσκολο να παραλείπετε τις προπονήσεις.

Δείτε σειρές ή ταινίες

Στη σύγχρονη εποχή την οποία διανύουμε, είναι πολύ εύκολο για κάποιον να έχει στο κινητό του μία εφαρμογή προβολής ταινιών, όπως το Netflix. Αυτό λοιπόν που μπορείτε να κάνετε, είναι να επιλέξετε να δείτε κάποια ταινία ή την αγαπημένη σας σειρά, ενώ ταυτόχρονα καίτε θερμίδες.

Ασκηθείτε στο διάδρομο με ευχαρίστηση

Η γυμναστική στο διάδρομο, αποτελεί μία πολύ καλή μορφή άθλησης. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι νιώθουν βαρεμάρα την ώρα που την κάνουν και εν τέλει καταλήγουν να χάσουν το κίνητρο και το ενδιαφέρον τους. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένες δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε αυτό το πρόβλημα. Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε την ώρα που τρέχουμε να ακούσουμε μουσική, ή να δούμε κάποια σειρά στο κινητό μας. Τέλος, θα μπορούσαμε να τρέξουμε μαζί με κάποιον φίλο μας, ώστε να απολαύσουμε περισσότερο αυτή τη δραστηριότητα.

Unsplash

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version