Site icon runnfun.gr

Ξεκινάμε, τρέχουμε, χαμογελάμε… runnfun.gr

Γράφει ο Γιώργος Παπαδημητρόπουλος*

Δεν θα σας κουράσω πολύ. Άλλωστε σε κάθε ξεκίνημα το μεγάλο λάθος που γίνεται είναι οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια. Και πλέον αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Γι’ αυτό και θα αφήσω τα… χιλιόμετρα να σας κουράσουν. Την άσφαλτο, το χώμα, το βουνό, το πετάλι, τη θάλασσα. Ότι εσείς επιλέξετε για να ιδρώσετε, να ξεδώσετε, να θεραπευτείτε.

Δεν θέλω να μας αντιμετωπίζεται ως ειδήμονες. Δεν είμαστε άλλωστε. Αυτό που θέλει το runnfun.gr είναι να φτιάξει μια μεγάλη παρέα. Να αγκαλιάσει και να αγκαλιαστεί από τον κόσμο, να δώσει χαμόγελο, κίνητρο και κουράγιο σε όποιον το χρειάζεται.

Ο υπογράφων είναι πρώτα απ’ όλα δημοσιογράφος. Στα… γεράματα, ωστόσο, ανακάλυψα και μια άλλη ιδιότητά μου. Αυτή του δρομέα. Όχι, δεν είμαι ούτε πρωταθλητής, ούτε το μεγάλο ταλέντο που “χάθηκε”. Στον υγιή άλλωστε αθλητισμό, αυτό δεν έχει καμία σημασία.

Ο πρώτος αγώνας που συμμετείχα στη ζωή μου στις Σπέτσες (σ.σ. Spetses Mini Marathon) τον Οκτώβριο του 2014, ήταν αυτό που λέμε love in first sight. Αλλά ακόμα περισσότερο με σημάδεψε το μότο του αγώνα: 2winis2partisipate. Έτσι, λοιπόν, ξεκίνησε η περιπλάνησή μου…

Μετά από δύο υπέροχα χρόνια που ασχολούμαι με το τρέξιμο, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η καθημερινότητά μου έχει αλλάξει και πλέον με αυτή την προσπάθεια προσπαθώ να αλλάξω και την επαγγελματική μου ζωή, κάνοντας κάτι που μετά από πολλά χρόνια νιώθω ότι με γεμίζει.

Μέσα σε αυτό το διάστημα, από την ημέρα που ξεκίνησα ερασιτεχνικά να τρέχω και έχοντας αφήσει τον αθλητισμό για 20 χρόνια (σ.σ. το γράφω και δεν το πιστεύω) σταδιακά άλλαξα πολλές από τις καθημερινές μου συνήθειες.

Στην ουσία, τα βηματάκια αυτά στην άσφαλτο, το χώμα και στα ταρτάν, μου έδωσαν μια νέα κατεύθυνση. Μικρές και μεγάλες αλλαγές, που όμως στάθηκαν σε πολλές περιπτώσεις καθοριστικές.

Δεν είναι λίγο πράγμα για παράδειγμα, να έχεις χάσει δέκα κιλά. Ούτε να κόψεις το κάπνισμα. Ούτε να κάνεις το γυμναστήριο τρόπο ζωής. Ούτε να βελτιώνεις τη διατροφή σου. Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα οφέλη. Το τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό σου είναι άλλη ιστορία και θα μας τα περιγράψουν και οι ειδικοί. Ναι, σιγά-σιγά θα έχουμε και τέτοιους. Και όλα αυτά θα τα μοιραστούμε μαζί σας. Σιγά, σιγά.

Αντιμετωπίζουμε με μεγάλο σεβασμό το δρομικό κίνημα της πόλης, που μέρα με την ημέρα μεγαλώνει και παρασύρει όλο και περισσότερους. Και ξέρετε γιατί; Γιατί κάθε ένας δρομέας, μικρός, μεγάλος, λεπτός, γεμάτος, κρύβει μια ιστορία και μια δύναμη ψυχής. Γιατί το τρέξιμο θέλει ψυχή. Όσοι τρέχουν ξέρουν και καταλαβαίνουν.

Και είναι ωραίο να βλέπεις κόσμο να τρέχει και να γελάει. Γι αυτό και λεγόμαστε runnfun. Ανακατεμένοι και εμείς μέσα στην πόλη, στα βουνά, τα νησιά, θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τρέχοντας όσο περισσότερους αγώνες μπορούμε και θα σας μεταφέρουμε εικόνα, ήχο, βίντεο, φωτογραφίες και πάνω απ’ όλα χαμόγελα.

Εδώ είμαστε λοιπόν. Ξεκινάμε, τρέχουμε, χαμογελάμε… runnfun.gr


* Ο Γιώργος Παπαδημητρόπυλος είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ και… τρέχει το runnfun.gr


 

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version