Site icon runnfun.gr

Χρυσός και με παραολυμπιακό ρεκόρ ο Μιχαλεντζάκης (video)

Στο δεύτερο πενηντάρι σκεφτόταν όλους εκείνους τους ανθρώπους, που πριν κάνει κάποια διάκριση στο Ρίο, του έλεγαν ότι πίστευαν σε εκείνον. Του έστελναν μηνύματα συμπαράστασης και τον τόνωναν ψυχολογικά. Ήξερε ότι οι δικοί του άνθρωποι θα ήταν στο πλευρό του, ανεξάρτητα εάν βρισκόταν στο βάθρο των νικητών. Αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους, αλλά και την αδελφή του που ταξίδεψε στο Ρίο με προσωπικά της έξοδα, ο 17χρονος Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης φρόντισε να τους αποζημιώσει. Χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα S9, συνοδευμένο από παραολυμπιακό ρεκόρ Η επίδοση του Μιχαλεντζάκη ήταν 59 δεύτερα 27 εκατοστά. Γύρισε στο πρώτο 50άρι δεύτερος (28.02), όμως στο δεύτερο πενηντάρι έβαλε μπρος τις… μηχανές και απογειώθηκε. Το πάρτι μόλις είχε ξεκινήσει. Τρελό πανηγύρι μέσα στο νερό, τρελό πανηγύρι και στις κερκίδες, όπου η αδελφή του, έκλαιγε από χαρά.

«Το αφιερώνω στην αδελφή μου. Η Αλεξανδρούπολη απόψε γιορτάζει. Ευχαριστώ τον Αντώνη Τσαπατάκη που με στήριξε, τους προπονητές μου αλλά και όλους εκείνους που μου έστελναν μηνύματα συμπαράστασης, έστω κι αν δεν είχα κάνει την παραμικρή διάκριση» ήταν η πρώτη του κουβέντα αμέσως μετά την… τρελή κούρσα που τον έφερε στην κορυφή της κούρσας.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέληξε στον Ιταλό Φεντερίκο Μολάτσι με 59.52, ενώ ο αθλητής που γύρισε πρώτος στο 50άρι, ο Ούγγρος Τάμας Σορς, περιορίστηκε στην τρίτη θέση με 59.85.

Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική κολύμβηση στην Βραζιλία. Ο νεαρός κολυμβητής, μαθητής του Λυκείου, έσπασε την… κατάρα που ήθελε τους Έλληνες κολυμβητές, όπως τον Αντώνη Τσαπατάκη και τον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη, να φτάνουν στην… βρύση αλλά να μην πίνουν νερό εδώ στο Ρίο.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές ο Χρήστος Ταμπαξής ήταν 4ος στα 50μ. ύπτιο κατηγορίας S1 με 1:22.30. Μια θέση πιο κάτω με 1:32.09 ο Δημήτρης Καρυπίδης, ενώ πέμπτη στα 50μ. ύπτιο κατηγορίας S2 ήταν η Μαρία Καλπακίδου με 1:24.25. Στα 50μ. ύπτιο κατηγορίας S2 ο Αριστείδης Μακροδημήτρης κατετάγη 7ος με 1:03.46, ενώ την ίδια θέση στα 200μ. ελεύθερο κατηγορίας S3 πήρε ο Ιωάννης Κωστάκης με επίδοση 4:01.46.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version