Site icon runnfun.gr

Βερολίνο 2018: “Χρυσή” στο τριπλούν και η Παπαχρήστου (vid)

Βερολίνο 2018: "Χρυσή" στο τριπλούν και η Παπαχρήστου

Το τρίτο χρυσό μετάλλιο και τέταρτο συνολικά για τα ελληνικά χρώματα στο 24ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου κατέκτησε η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν κατά την 4η ημέρα των αγώνων.

Ελληνίδα αθλήτρια με καλύτερο άλμα στα 14.60 μέτρα στη δεύτερή της προσπάθεια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν. Η αθλήτρια της ΑΕΚ είχε άκυρες την πρώτη, την τρίτη, την τέταρτη και την πέμπτη προσπάθειά της.

Η έκτη μετρήθηκε στα 14.32 μέτρα αλλά ελάχιστη σημασία είχε αφού η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι είχε εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο. Η Παπαχρήστου με την επίδοσή της αυτή ισοφάρισε το καλύτερό της ρεκόρ για φέτος.

Η Παπαχρήστου που είχε την καλύτερη επίδοση από τις αθλήτριες που συμμετείχαν στον τελικό επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί που είχε πριν την έναρξη του τελικού. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Γερμανίδα Κριστίν Γκέρις και το χάλκινο η Άνα Πελετέιρο από την Ισπανία.

Αφιερωμένο στους νεκρούς στο Μάτι

Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι έφθασε στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της και μετά το άλμα στα 14.60μ έδειξε με το δάκτυλο την μαύρη κορδέλα που έφερε δίπλα στο εθνόσημο σε ένδειξη πένθους για τα θύματα της πυρκαγιάς στην Αττική.

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Κριστίν Γκιέρις (Γερμανία) με 14.45μ και το χάλκινο η Άνα Πελετέριο (Ισπανία) με 14.44μ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Κώστας Δουβαλίδης έμεινε εκτός τελικού στα 110μ. εμπόδια.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version