Site icon runnfun.gr

Τσάι matcha για “κάψιμο” λίπους και αθλητική… διάθεση

To τσάι matcha γίνεται όλο και πιο διαδεδομένο ανάμεσα στους αθλητές που επιθυμούν ένα ρόφημα που θα τους αποτοξινώσει, ενώ παράλληλα λέγεται πως συμβάλει στο «κάψιμο» του περιττού λίπους.

Το πράσινο τσάι Matcha περιέχει παραπάνω από 10 έως 15 φορές τα συνολικά θρεπτικά συστατικά σε σύγκριση με το παραδοσιακό πράσινο, το λευκό, το μαύρο, το rooibos και το yerba mate τσάι, αλλά και συγκριτικά με άλλα δημοφιλή φρούτα και λαχανικά.

Από τον 12ο αιώνα, το τσάι Matcha γιορτάζεται στην παραδοσιακή ιαπωνική τελετή του τσαγιού που είναι γνωστή ως Chado, ή «Way of Tea». Χρησιμοποιώντας αρχαίες τεχνικές τοποθετούνται στα πράσινα ακόμη φύλλα τσαγιού ψάθες για σκίαση, 30 ημέρες πριν τη συγκομιδή. Η σκίαση επιτρέπει τα φύλλα τσαγιού να γίνουν πλούσια σε χλωροφύλλη και αμινοξέα. Μόλις αρχίσουν και ξηραίνονται, τα φύλλα αλέθονται σε λεπτή σκόνη δίνοντας το φωτεινό πράσινο τσάι Matcha.

Λέγεται πως μία κούπα από αυτό το τσάι  το οποίο είναι ιαπωνικής προέλευσης, έχει τη θρεπτική αξία όσον 10 κανονικού πράσινου τσαγιού.

Μερικά από τα οφέλη του τσαγιού matcha

Οδηγίες χρήσης : 1. Ζεσταίνουμε το νερό στους 80° C περίπου (να μην βράσει). 2. Ρίχνουμε 1/2 – 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό Matcha σε μια κούπα. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και το αναδεύουμε. Όταν το μίγμα γίνει αφρώδες, συμπληρώνουμε με 100ml νερό ή ζεστό γάλα.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version