Site icon runnfun.gr

Τρέξε Λέλο, τρέξε: Και τι εννοείς βρέχει;

Reflections on rainy Marathon

Αγγελική Treat Μακρή* angeliki_makri

Και τι θα πεις αν σου ορκιστώ πως δεν έχω ανοίξει ούτε μια μέρα ομπρέλα τους τελυταίους 8 μήνες που βρίσκομαι στο νησί της Βασίλισσας; Και εξηγούμαι. Το πρώτο πράγμα που θα προσπαθήσουν να σε πείσουν οι Άγγλοι είναι ότι δε βρέχει και τόσο συχνά.

Στην αρχή γελούσα ειρωνικά αλλά δεν ήθελα και να τους προσβάλω και να τους θυμίσω ότι έρχομαι από τη χώρα του ήλιου και της θάλασσας. Εντάξει το έκανα, αλλά όχι συνέχεια. Πλέον πανηγυρίζω την κάθε καλή μέρα (18 βαθμοί χωρίς βροχή), σαν χαζή, ανεβάζοντας φωτογραφίες με τον ήλιο και φορώντας τιραντάκι. Εννοείται έχω πάντα μαζί μου ζακέτα.

Τις πρώτες εβδομάδες στην Αγγλία είχα μεγάλη χαρά και αγωνία. Κάπου έπρεπε να διοχετεύσω αυτή την ενέργεια, σε κάτι που θα ήταν μόνο δικό μου. Ετσι άρχισα τους μεγάλους περίπατους σε κανάλια, πάρκα, ποτάμια και ότι είχε πράσινο και υγρό στοιχείο.

Ήταν ακόμη μεγάλη η μέρα και ο καιρός συμπαθητικός. Ομπρέλα έχω να ανοίξω από την Αθήνα, και μάλιστα από το 2011. Όταν είχα τη φαεινή ιδέα να πάρω αδιάβροχο. Αν δεν έχεις, τρέχα πάρε, θα με θυμηθείς. Ο αγαπουλης σκύλος μου Μπόνο ήταν αυτός που με οδήγησε σε μια πρακτική λύση γιατί όταν βγάζεις το σκύλο βόλτα δεν μπορείς εκ των πραγμάτων να κρατήσεις λουρί σκύλου, σακουλάκι για τις ακαθαρσίες (μη συζητάμε τα αυτονόητα, ΠΑΝΤΑ με σακουλάκι) και ομπρέλα.

Το αδιάβροχο σε κάνει πολύ κουλ γιατί απλά περπατάς στη βροχή με τα χέρια στις τσέπες. Και όταν έχει αέρα και βλέπεις τσακισμένες ομπρέλες, εσύ δυναμώνεις τους Red Hot Chilli Peppers και τους προσπερνάς. Όταν ρίχνει showers, ένα ενοχλητικό σπρέι βροχής ίσα να σου χαλάσει το μαλλί, αν είσαι τόσο άνετος, πας και χωρίς αδιάβροχο.

Καμία βροχή, κανένα shower δε σταμάτησε τη βόλτα για περπάτημα. Η εφαρμογή βηματομέτρησης εξάλλου ζούσε μεγάλες στιγμές ρεκόρ και δε θα ήθελα ποτέ να την απογοητεύσω. Στην Αθήνα μπορεί κάποιοι (σίγουρα όχι εγώ) να μη βγαίνουν Σάββατο βράδι έξω επειδή βρέχει. Εδώ απλά λες: Και τι εννοείς βρέχει;

Έξτρα συμβουλή για επιβίωση στη βροχή: Αν θες απλά να περπατήσεις και όχι να τρέξεις, επένδυσε σε ένα ζευγάρι γαλότσες.


* Η Αγγελική είναι γραφίστρια, εκπαιδεύτρια σκύλων και… άτομο που λέγαμε και στα 90s. Πριν λίγο καιρό μαζί με τον φανταστικό της σκύλο τον Λέλο ξεκίνησαν το τρέξιμο. Και μαζί μας γράφουν τις εμπειρίες τους.


 

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version