Site icon runnfun.gr

Τραγωδία με δύο νεκρούς αθλητές στο IRONMAN South Africa

Τραγωδία με δύο νεκρούς αθλητές στο IRONMAN South Africa

Δύο συμμετέχοντες στο διαγωνισμό IRONMAN South Africa που πραγματοποιήθηκε στο Port Elizabeth έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή που μας πέρασε.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Col Priscilla Naidu επιβεβαίωσε ότι και τα δύο περιστατικά συνέβησαν μέσα 10 λεπτά και ότι και οι δύο άτυχοι ήταν νεκροί τη στιγμή που έφτασαν στο νοσοκομείο.

Μάλιστα επεσήμανε ότι δεν θεωρεί ότι οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν στον αγώνα και ανάγκασαν τους διοργανωτές να μειώσουν την απόσταση της κολύμβησης, έπαιξαν κάποιο ρόλο στην τραγωδία.

Ο πρώτος ήταν ο Leon Stanvliet, από την περιοχή George της Νοτίου Αφρικής ο οποίος είχε σπασμούς κατά τη διάρκεια της κολύμβησης, διασώθηκε από τους ναυαγοσώστες αλλά κατέληξε λίγα λεπτά αργότερα και ο δεύτερος ο Andre Trichardt, 58 ετών, από το Durban της Νοτίου Αφρικής έφυγε σχεδόν ακαριαία από καρδιακή προσβολή.

Και οι δύο είχαν βγει από το νερό από τους διασώστες, αλλά οι προσπάθειες για να τους επαναφέρουν απέτυχαν.

Η IRONMAN εξέδωσε ανακοίνωση την οποία δημοσιοποίησε και στα social media και αναφέρει:

«Με μεγάλη μας λύπη επιβεβαιώνουμε τον θάνατο δύο συμμετεχόντων στο IRONMAN African Championship.

Και οι 2 αθλητές χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα κατά το κολυμβητικό σκέλος του αγώνα της Κυριακής και μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο.

Τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τους φίλους και των 2 αθλητών, τους οποίους θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε.

Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές για να συλλέξουμε όλες τις λεπτομέρειες και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους αθλητές μας».

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version