Site icon runnfun.gr

Το Forerunner 935 δεν είναι ακόμα ένα (τρια)αθλητικό ρολόι…

Γράφει ο Γ. Παπαδημητρόπουλος

Δεν θα προσπαθήσω να σας πείσω ότι ένα ρολόι είναι απαραίτητο για να τρέχετε. Αυτό μπορεί ο καθένας να το κρίνει για τον εαυτό του.

Αν, όμως, αποφασίσετε κάποια στιγμή να αγοράσετε έναν τέτοιο αξεσουάρ, τότε σίγουρα πρέπει να βάλετε στη ζυγαριά απέναντι από τις επιλογές σας το Forerunner 935.

Στον Γύρο της Λίμνης

Η πρώτη γνωριμία μου με το Forerunner 935 ήταν στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων που έγινε στο πλαίσιο του event του Γύρου της Λίμνης Ιωαννίνων.

H Garmin που είχε τα εγκαίνια του καταστήματός της που βρίσκεται στα Γιάννινα και ήταν και χορηγός του αγώνα, μας πρόσφερε την ευκαιρία να τρέξουμε το καλύτερο τριαθλητικό της ρολόι. Ένα από τα καλύτερα που έχω φορέσει στο χέρι μου γενικά.

Και πιστέψτε με, επειδή το ρολόι είναι ένα αξεσουάρ που μου αρέσει, έχω φορέσει αρκετά.

Είναι εύκολο…
Θα τα βρείτε όλα πανεύκολα μέσα στο μενού

Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι ότι δεν είχα μεγάλη εμπειρία από ρολόγια τρεξίματος, πριν φορέσω το Forerunner 935. Σε σχέση ωστόσο, με άλλα μοντέλα της Garmin (σ.σ. από το αγαπημένο μου Forrunner 35 ή ακόμα και με κάποιο vivofit) δεν αντιμετώπισα κάτι διαφορετικό, ούτε ιδιαίτερη δυσκολία στο χειρισμό.

Σίγουρα το Forerunner 935 έχει εξαιρετικά προηγμένες λειτουργίες, ωστόσο, το απόλυτα λειτουργικό του μενού σε συνδυασμό με την μεγάλη ξεκάθαρη οθόνη θα σας οδηγήσει στο σωστό δρόμο και θα προσαρμοστείτε εύκολα.

Άνετο…
Αλλάζεις ένα… λουράκι και το αθλητικό γίνεται κυριλέ

Αυτό που είναι πιο σημαντικό για μένα, είναι το θέμα της άνεσης. Προσωπικά ένιωθα σαν να μη φοράω κάτι στο χέρι μου. Ζυγίζει μόλις 49 γραμμάρια (!), ενώ η εφαρμογή του γύρω από τον καρπό είναι εκπληκτική. Σαν να βεντουζάρει, χωρίς να σε πιέζει.

Ακόμα δηλαδή και όταν η κούραση σε έναν αγώνα αρχίζει και σε καταβάλει, και τρώγεσαι με τα ρούχα σου, είναι δεδομένο ότι το τελευταίο που θα σκεφτείς είναι ο καρπός σου.

Οι λειτουργίες του είναι εξαιρετικές. Ο καρδιακός παλμογράφος, που… χτυπάει στον καρπό σας, είναι ακριβέστατος και το ίδιο ισχύει και για το GPS του που σου δείχνει τη διαδρομή λεπτομερώς.

Η δεύτερη φορά
Στις Σπέτσες λίγο πριν τον φινάλε…

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν κυρίως στη δεύτερη συνάντησή μας στο Spetses Mini Marathon στη δύσκολη διαδρομή των 25 και κάτι χιλιομέτρων. Εκεί τα αρχικά συμπεράσματα έγιναν σιγουριά. Ακόμα και στις… εκνευριστικές ανηφόρες που χάλαγε το ρυθμό σου το μανίκι της μπλούζας ή το βραχιολάκι μου, το ρολόι δεν με προβλημάτισε καθόλου.

Δεν θα σταθώ στις τεράστιες δυνατότητες του ρολογιού (σ.σ. τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ), αλλά κυρίως στο γεγονός ότι το Forerunner 935 πέρα από ότι θα γίνει ο πιστός σας φίλος στην καθημερινή σας προπόνηση και θα καταγράφει την δραστηρότητά, είναι και ένα κόσμημα για το χέρι σας.

Αν με ρωτήσει κάποιος αν το προτιμώ σε σχέση με μια εφαρμογή κινητού, η απάντηση είναι φυσικά ναι.

Δεν είναι  ένα γκάτζετ που αφορά μόνο τη δραστηριότητά σας. Είναι ένα ρολόι για την καθημερινότητα, για να φοράτε στη δουλειά, στη βόλτα και στην προπόνηση. Μπορείτε να έχετε άλλο λουράκι (σιλικόνη, δερμάτινο ή μεταλλικό) για κάθε περίσταση!

Είναι αυτό που μου έλεγε η μάνα μου για το γαμπριάτικο κουστούμι. “Να πάρεις κάτι που θα το φορέσεις και μετά”. Δεν την άκουσα τότε και ντύθηκα “καλησπέρα και καλή βραδιά”, αλλά το ίδιο λάθος δεν πρόκειται να το κάνω ξανά.

Και στο… δεξί

Δεν θα έδινα δηλαδή λεφτά για ένα ρολόι το οποίο θα μπορούσα να φορέσω μόνο στην προπόνησή μου για 2-3 ώρες την ημέρα.

Εν κατακλείδι, το Forerunner 935 είναι μια πολυτέλεια στο καρπό του κάθε αθλούμενου. Όχι μόνο γιατί μπορεί να τον καλύψει σε όλες τις… τρέλες του, αλλά γιατί όπως έλεγε και μια παλιά διαφήμιση ρολογιών που οι κοντά στα 40 θα θυμούνται “φοριέται και στο δεξί, σαν κόσμημα…”.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version