Site icon runnfun.gr

Το Δ.Σ. του ΣΕΕΔΑ σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τους μαθητές-αθλητές

Ενώ η αθλητική κοινότητα ήταν σε αναμονή της ανακοίνωσης του σχεδίου του Νέου Αθλητικού Νόμου, με τον οποίο θα τεθούν σε νέα βάση όλα τα θέματα που αφορούν στον αθλητισμό, στους αθλητές και στα αθλητικά σωματεία, με μέριμνα και ειδικές ρυθμίσεις για τα κίνητρα ενασχόλησης και παραμονής στον αθλητισμό αλλά και την ανταπόδοση της Πολιτείας προς τους αθλητές και τις αθλήτριες, με στόχο όχι μόνο την ανάπτυξη στα αθλήματα αλλά και τη δίκαιη μέριμνα για την elite των πρωταθλητών, “έσκασε” σαν βόμβα μεγατόνων η ανακοίνωση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έκρινε αντισυνταγματική την εισαγωγή των διακριθέντων αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών – ΣΕΕΔΑ δηλώνει τη θλίψη και την μεγάλη απογοήτευσή του για την απόφαση του ΣτΕ που επιθυμεί να θέσει εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ τους διακριθέντες αθλητές και θεωρεί πως αποτελεί κατάφορη αδικία σε βάρος των αθλητών και αθλητριών που προσφέρουν στη χώρα μας διακρίσεις με τις εθνικές μας ομάδες όλων των αθλημάτων.

Με την απόφαση του το Συμβούλιο της Επικρατείας επιθυμεί να δώσει τη χαριστική βολή στον Ελληνικό Αθλητισμό που ψάχνει τρόπο να κρατήσει τη νεολαία στα στάδια και τα προπονητήρια. Μια τέτοια απόφαση φανερώνει ένα κράτος που δεν επιθυμεί Ελληνικό Πρωταθλητισμό ή με μια άλλη ερμηνεία θέλει τους Ελληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες αμόρφωτους χωρίς δικαίωμα στη μόρφωση παράλληλα με την αθλητική τους καριέρα και χωρίς δικαίωμα επαγγελματικής αποκατάστασης μετά τη λήξη της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΕΔΑ θεωρεί την απόφαση απαράδεκτη καθώς η εισαγωγή των διακριθέντων αθλητών και αθλητριών πραγματοποιείται “καθ’ υπέρβαση” των προβλεφθέντων θέσεων κάθε σχολής και δεν επηρρεάζει την εισαγωγή των επιιτυχόντων εισακτέων φοιτητών με το σύστημα εξετάσεων που έχει θεσπίσει το Υπουργείο Παιδείας.

Η αθλητική κοινότητα δηλώνει μέσω των εκατοντάδων μελών του ΣΕΕΔΑ ότι θα σταθεί σύσσωμη απέναντι σε κάθε απειλή προς τα αναφαίρετα νομοθετημένα δικαιώματα που έχουν κατοχυρώσει οι αθλητές εδώ και δυο δεκαετίες και τάσσεται στο πλευρό του  Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη που δήλωσε πως θα προστατέψει τον Ελληνικό αθλητισμό και του ΓΓΑ κ. Συναδινού  που άμεσα τοποθετήθηκε δημόσια κατά της απόφασης του ΣτΕ.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version