Site icon runnfun.gr

“Το The Bridge Experience είναι ένα event αθλητισμού, προσφοράς και πολιτισμού”

Συνέντευξη στον Αντώνη Κυρίκο

Για τον Απόστολο Τσαγκαράκη η κολύμβηση είναι τρόπος ζωής. Και αυτό φάνηκε και μετά το τέλος της μεγάλης καριέρας σου στις πισίνες. Ο Έλληνας πρωταθλητής φυσικά παραμένει ερωτευμένος με το υγρό στοιχείο και μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του και τις εμπειρίες του και μέσα από τις διοργανώσεις αγώνων. Τελευταίο εγχείρημα το The Bridge Experience, μια διοργάνωση στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου “Χαρίλαος Τρικούπης”, η οποία έρχεται για να κόψει την… ανάσα από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου. Ο Απόστολος Τσαγκαράκης μίλησε για τη διοργάνωση μίλησε στο runnfun.gr.

– Σύστησε μας την ομάδα του «The Bridge Experience»;

Η εταιρία πίσω από το The Bridge Experience, 4P – Sports Travels, συνεργάζεται με τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. η οποία συνεχίζει να προσφέρει στην περιοχή με αθλητικές, πολιτιστικές και εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Η 4P είναι ένα εξειδικευμένο γραφείο αθλητικού τουρισμού που δημιουργεί εμπειρίες για αθλητές και fitness enthusiasts από όλη την Ευρώπη, τα τελευταία 6 χρόνια. Μαζί μου πλέον στη 4P βρίσκεται ο Σωτήρης Πάστρας, επί σειρά ετών φίλος και συναθλητής στην εθνική ομάδα κολύμβησης, με τον οποίο έχουμε μοιραστεί δωμάτιο σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα με πολλές αστείες και αξέχαστες στιγμές. Νομίζω πως αν τον ρωτήσεις, θα σου πει για το A/C αλλά και την ιστορία με τον πάγο! Χα, χα, χα!

– Πως γεννήθηκε η ιδέα για μια τόσο ξεχωριστή διοργάνωση;

Μαζί με τον Σωτήρη και την Ευγενία (ίσως το πιο σημαντικό πρόσωπο πίσω από το The Bridge Experience) αναζητούσαμε μια τοποθεσία που θα μπορούσε να υποστηρίξει το όραμα της 4P, που είναι να αναδειχθεί ως ένας premium πάροχος αθλητικού τουρισμού για τη Νότια Ευρώπη. Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου “Χαρίλαος Τρικούπης”, αυτή η υπερ-κατασκευή που ενώνει την Πελοπόννησο με την Ευρώπη, προσφέρει ακριβώς αυτό.

– Ποιο είναι το πρόγραμμα της διοργάνωσης;

Η διοργάνωση ξεκινά με τον καθαρισμό της παραλίας μπροστά από το Κάστρου του Ρίου την Παρασκευή 7.7, ενώ η γραμματεία θα είναι ανοιχτή όλο το απόγευμα για ενημέρωση και παραλαβή των kit συμμετοχής. Θα ακολουθήσει εκδήλωση στις αίθουσες της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. με προσκεκλημένους τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα, τον Υφυπουργό Αθλητισμού & Πολιτισμού κ. Γεώργιο Βασιλειάδη, τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πατρών κ. Δημήτριο Κυριακουλόπουλο, τους Διοικητές των Τμημάτων Τροχαίας Πάτρας και Ναυπάκτου κα Παναγοπούλου και κ. Ράμμο αλλά και πολλούς άλλους σημαντικούς παράγοντες για την υλοποίηση του 1ου The Bridge Experience.

Το Σάββατο 8.7 πρωί ξεκινάμε με τις αθλητικές δραστηριότητες:

– Η διοργάνωση εκτός από αγωνιστικό έχει και σημαντικό φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Πράγματι. Το The Bridge Experience έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την κοινωνική συνεισφορά. Όλα τα έσοδα από τα αγωνίσματα δρόμου των 5χλμ και 10χλμ θα διατεθούν στο Charity4U, που στηρίζει αθλητές με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020 (Κατερίνα Διβαρη, Μάριος Γράψας, Κώστας Γράψας, Νίκος Παπαγγελής), και στους Πυλώνες Αλληλεγγύης, της ένωσης φορέων που στηρίζει κοινωνικά ιδρύματα της Δυτικής Ελλάδας.

– Πόσο μεγάλη εμπειρία και πρόκληση είναι να γίνει η Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου μέρος των διαδρομών των αγώνων;

Το να ενταχθεί η Γέφυρα στις διαδρομές των αγωνισμάτων ήταν μεγάλη πρόκληση λόγω του ότι οι ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να διεξαχθεί μια ασφαλής διοργάνωση, με την λιγότερη όχληση προς τους διερχόμενους, είναι πάρα πολλές! Γι’ αυτό το λόγο θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Παπανικόλα από τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., τον κ. Le Bouille από τη ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. και τους κκ Σταθόπουλο-Βλάμη, Φρέρη και Κοσιώνη για την πολύτιμη βοήθεια, υποστήριξη και άψογη συνεργασία.

– Πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας;

Η στήριξη της τοπικής κοινωνίας είναι το Α και το Ω σε οποιαδήποτε νέα προσπάθεια γίνεται για να αναδειχθεί η ομορφιά και η διάθεση των πολιτών να είναι μέρος μιας πρωτοποριακής εκδήλωσης. Κι όταν όλα ξεκινούν με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να μας δίνει την αιγίδα της και να μοιράζεται το όραμα της διοργάνωσης για ένα πολυετές πλάνο ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή, μόνο θετικά σημάδια μας έδωσε για την διάθεση της τοπικής κοινωνίας.

– Τα multisport events γνωρίζουν μια σημαντική ανάπτυξη στη χώρα μας. Ποια πρέπει να είναι τα βασικά χαρακτηριστικά τους;

Για να επιτύχει ένα multi-sport event πρέπει να καταφέρει 3 πράγματα: i) να είναι ασφαλές, ii) να προσφέρει σε κάθε συμμετέχοντα μια εμπειρία που ο καθένας θα αναπολεί με χαμόγελο και iii) να μπορεί να προσφέρει στοιχεία αθλητισμού που δεν μπορούμε να βρούμε από μόνοι μας.

– Γιατί δεν πρέπει κάποιος να χάσει το «The Bridge Experience» ;

Το τρέξιμο και η ποδηλασία πάνω στη Γέφυρα, και η κολύμβηση με θέα σε αυτή την υπερ-κατασκευή προκαλούν δέος!

– Ποιο είναι το μότο της διοργάνωσης;

Το The Bridge Experience είναι μια διοργάνωση που στέλνει το μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο άσκηση, είναι πολιτισμός. “Bridging Cutlures, Uniting People”

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version