Site icon runnfun.gr

Το άλλο τρίαθλο του Γρηγόρη Σουβατζόγλου: Σπουδές, δουλειά πρωταθλητισμός

Το άλλο τριαθλο του Γρηγόρη Σουβατζόγλου: Σπουδές, δουλειά πρωταθλητισμός

Photo credit: Άγγελος Ζυμαράς @angeloszymaras

Η ενασχόληση του Γρηγόρη Σουβατζόγλου με το τρίαθλο ξεκίνησε το 2012, σε ηλικία 24 ετών, και έκτοτε είναι κάθε χρόνο στους μεγάλους πρωταγωνιστές.

Η συμμετοχή του στους Ευρωπαϊκούς αγώνες στο Μπακού το 2015, η 12η θέση ανάμεσα στους Ευρωπαίους αθλητές στο Ironman για το 2016, η 2η θέση στη Γενική Κατηγορία των Αge Group στον τελικό του ΧΤΕRRA στη Χαβάη, αλλά και οι τίτλοι του πρωταθλητή στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, είναι μόνο μερικές από τις κορυφαίες στιγμές του.

Και, όμως, για τον Γρηγόρη Σουβατζόγλου, πριν το δρόμο προς τη δόξα, είχαν μεσολαβήσει 6 χρόνια… απραξίας, λόγω της στρατιωτικής θητείας, των σπουδών και των επαγγελματικών υποχρεώσεών του.

Όμως, το «μικρόβιο» του αθλητισμού είχε μπει μέσα του ήδη από τα 5 χρόνια του, όταν ξεκίνησε την κολύμβηση. Μετά από πανελλήνια ρεκόρ και διεθνείς διακρίσεις ως κολυμβητής, μεταπήδησε στην τεχνική κολύμβηση, χαρίζοντας την 3η θέση στην Ελλάδα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τορίνο το 2006.

«Το τρίαθλο το ξεκίνησα σε ανύποπτη φάση. Δούλευα ως ναυαγοσώστης τα καλοκαίρια και ήθελα να βρω ένα άθλημα να διατηρούμαι σε καλή φυσική κατάσταση. Με κέρδισε αμέσως. Δεν μπορείς να βαρεθείς με τίποτα στο τρίαθλο. Στην πισίνα είναι αμέτρητες οι ώρες ως κολυμβητής. Στο τρίαθλο προπονείσαι στο βουνό, στο δρόμο, στο γυμναστήριο… παντού», λέει ο ίδιος.

Σπουδές, δουλειά και πρωταθλητισμός

Ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου είναι η ζωντανή απόδειξη για το πως συνδυάζονται οι σπουδές, η δουλειά και ο αθλητισμός σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

Ο Αθλητης με τη στήριξη και της Arla Protein δεν παραλείπει να συμμετάσχει στα τριαθλητικά event εντός Ελλάδας προκειμένου να διατηρείται σε ρυθμό. Από την πρώτη θέση στο Spetsathlon, στο Ναύπλιο κ.α. ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου ετοιμάζεται με… άγριες διαθέσεις για το Trimore Syros Triathlon.

Ο ίδιος, πάντως, ξεχωρίζει τις συμμετοχές του στο ΧΤΕRRA σε Ελλάδα και Κύπρο, διοργανώσεις που το δίνουν τη δυνατότητα να κοντράρετε με κορυφαίους αθλητές και να ανεβάζει το επίπεδό του.

“Η φετινή χρονιά είναι η πιο γεμάτη αγωνιστικά! Απο Φλεβάρη, σχεδόν όλα μου τα Σαββατοκύριακα ήταν καλυμμένα με αγώνες με αγώνες εντός και εκτός Ελλάδας. Οι στιγμές που ξεχωρίζω είναι φυσικά οι συμμετοχές μου στο πρωτάθλημα ΧΤΕRRA στην κατηγορία PRO οπού κατάφερα και ήμουν άκρως ανταγωνιστικός σε Ελλάδα και Κύπρο Πριν λίγο καιρό κέρδισα την κατηγορία μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα half Ironman Challegne στο Σαμοριν της Σλοβακιας – “ΤΗΕ CHAMPIONSHIP” με μια επίσης δυνατή εμφάνιση , παρότι η προπόνηση μου δεν στοχεύει αυτή την απόσταση φέτος”

Όσο για τον ανταγωνισμό στη Σύρο, ο Έλληνας πρωταθλητής τόνισε: Ευελπιστώ η Σύρος να προσφέρει την ευκαιρία και να έχουμε μια ωραία, δυνατή κούρσα στην sprint απόσταση. Το υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στους αγώνες που συμμετέχω τόσο για να διατηρήσω την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκομαι αυτό το διάστημα όσο και για να δουλεύω την περαιτέρω εξέλιξή μου”.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό του από τους Μεσογειακούς αγώνες που θα γίνουν στην Ισπανία: “Είναι βασικό να έχω τη δυνατότητα να αξιοποιώ την προπόνηση και την προσπάθεια που κάνω καθημερινά. Και το αναφέρω αυτό καθώς λόγω των γνωστών συγκυριών που ταλανίζουν το άθλημα μας, την τελευταία στιγμή, δεν επετράπη από την πολιτεία η συμμετοχή μου στους Μεσογειακούς Αγώνες «Ταραγόνα 2018»”.

* Ευχαριστούμε τον Άγγελο Ζυμάρα (www.azsportsimages.com) για τις εκπληκτικές φωτογραφίες του Γρηγόρη Σουβατζόγλου που “εντυσαν” το θέμα μας.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version