Site icon runnfun.gr

Τιναφτόρε; Το λένε SUP και είναι πανεύκολο (video)

Τιναφτόρε; Το λένε SUP και είναι πανεύκολο (video)

Το SUP είναι άθλημα; Είναι διασκέδαση; Είναι τρέλα; Χρειάζεται αέρα; Χρειάζεται κύματα; Θέλει άπνοια; Είναι δεδομένο ότι αυτές οι ερωτήσεις βγαίνουν αβίαστα από το μυαλό κάποιου που βλέπει πρώτη φορά έναν τύπο όρθιο πάνω σε μια σανίδια να κάνει κουπί.

Και, όμως, παρά το αρχικό… σοκ, αν κάποιος ασχοληθεί λίγο παραπάνω και νικήσει την αρχική σκέψη “Τιναφτόρε;”, τότε θα αλλάξει μια για πάντα τον τρόπο που συμπεριφερόταν για χρόνια ολόκληρα στην παραλία.

Η όρθια κωπηλασία δεν είναι απλά μια μόδα της εποχής. Είναι ένα κίνημα ανθρώπων που αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπου υπάρχει θάλασσα και λίμνη υπάρχει και μια σανίδα για SUP.

Είναι απαιτητικό;

Αν κάποιος θέλει να γίνει επαγγελματίας αθλητής, σαφώς το SUP είναι απαιτητικό. Είναι ένα άθλημα που γυμνάζει ολόκληρο το σώμα, από τον κορμό, τα χέρια, τους κοιλιακούς, τους τετρακέφαλους και τις γάμπες. Αυτό σημαίνει ότι οι αθλητές του SUP, ειδικά οι elite που πρόσφατα θαυμάσαμε στην διοργάνωση του Αγίου Νικολάου, πρέπει να είναι εξαιρετικά προπονημένοι και σε καλή κατάσταση.

Αν κάποιος ωστόσο θέλει απλώς να μπορεί να κάνει σε αξιοπρεπές επίπεδο, ακόμα και να μπορεί ως ερασιτέχνης να συμμετάσχει σε αγώνες, τότε δεν έχει παρά να δοκιμάσει. Σε όλη την Ελλάδα πλέον, σχεδόν σε κάθε παραλία που διαθέτει water sports μπορεί κανείς να νοικιάσει μια σανίδα και να μάθει την βασική τεχνική. Επίσης η BIC Sport διαθέτει εξαιρετικό εξοπλισμό σε προσιτές τιμές. Μόλις καταφέρει να σταθεί πάνω στην σανίδα, τότε το… παιχνίδι αρχίζει. Α, επίσης το SUP δεν έχει ηλικία και δεν χρειάζεται συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες. Σίγουρα όταν δεν έχει κύμα είναι καλύτερα για έναν αρχάριο, ο οποίος μετά από τις 3-4 πρώτες φορές, “ζητεί” μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Στην Ελλάδα…

Το SUP έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Πλέον το συναντάμε στα περισσότερα event που γίνονται σε νησιά, ως παράλληλη δράση σε τρίαθλα και αγώνες δρόμου. Θα έλεγε κανείς ότι αποτελεί τη fun πλευρά των διοργανώσεων κερδίζοντας τις εντυπώσεις και το ενδιαφέρον του κοινού.

Τα τελευταία χρόνια αρκετοί Έλληνες αθλητές συμμετέχουν σε παγκόσμια πρωταθλήματα και η ανάπτυξη συνεχίζεται. Άλλωστε διαθέτουμε έναν από τους μεγαλύτερους… στίβους του κόσμου. Τις Ελληνικές θάλασσες.

Windsurf, surf και SUP

Παράλληλα αρκετοί λάτρεις του Windsurf και του surf στην Ελλάδα έχουν στραφεί και στο SUP τα τελευταία χρόνια, ως εναλλακτική λύση τις ημέρες που δεν βοηθάει ο αέρας και το κύμα και τελικά… κόλλησαν. Έτσι πλέον, έχοντας ως όπλο την ισορροπία και μαθαίνοντας την τεχνική, γίνονται πολύ γρήγορα καλύτεροι και “κυνηγούν” events και αγώνες.

Κάπως έτσι ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το SUP και ο Νίκος Συρίγος, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές στα 18 του χρόνια, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο παγκόσμια πρωτάθλημα της Βραζιλίας κερδίζοντας την πρόκριση από το 4o «Agios Nikolaos on Sup» & Euro Tour, που είναι η κορυφαία διοργάνωση που γίνεται στην Ελλάδα και μια από τις καλύτερες στον κόσμο!

Εσείς γουστάρετε;

Πλέον ένα ερώτημα μένει να απαντηθεί; Εσείς την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε παραλία, θα ψάξετε να βρείτε μια σανίδα;

Αν θέλετε να διασκεδάσετε, όπως κάνει και ο Γιώργος Χρανιώτης, τότε δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version