Site icon runnfun.gr

Θρήνος στον στίβο και στη δημοσιογραφία για τον Νίκο Αντωνιάδη

Θρήνος στον στίβο και στη δημοσιογραφία για τον Νίκο Αντωνιάδη

Καταξιωμένος και σπουδαίος στον αθλητικό χώρο ο δημοσιογράφος Νίκος Αντωνιάδης, ο οποίος άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του στην μεγάλη του αγάπη τον στίβο.

Ήταν η φωνή που συνόδευσε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του κλασικού αθλητισμού και είχε γεννηθεί στις 2 Ιανουαρίου 1950 σήμερα Σάββατο, «έφυγε» από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο.

Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στο «Φως των Σπορ» καλύπτοντας το ρεπορτάζ του στίβου. Παράλληλα εργάστηκε και στο «Έθνος» από το οποίο  το 1983 πήγε στον «Ελεύθερο Τύπο» με τον οποίο συνεργάστηκε από την πρώτη μέρα της έκδοσής του και έφθασε να γίνει διευθυντής του αθλητικού τμήματος.

Επί μακρό χρονικό διάστημα συνεργάστηκε με τον ΣΕΓΑΣ στον τομέα της ενημέρωσης ενώ ήταν και διευθυντής του περιοδικού «κλασικός αθλητισμός».

Καθοριστική  για την καριέρα του υπήρξε η συνεργασία του με την ΕΡΤ. Κάλυψε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του κλασσικού αθλητισμού από την δεκαετία του ’90. Συνέδεσε με την φωνή του μεγάλες διακρίσεις, όπως τα χρυσά μετάλλια της Βούλας Πατουλίδου στη Βαρκελώνη, του Κώστα Κεντέρη στο Σίδνεϊ κ.ά

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στη σύζυγο του Βάσω, τα δύο παιδιά τους και τους οικείους του.

H εξόδιος ακολουθία θα γίνει τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος στην Παλιά Κοκκινιά, στις 13:00 και η ταφή στις 15:00 στο Νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version