Site icon runnfun.gr

This is Athens Authentic Marathon: Πρώτος ο Λουμποβάν αλλά χωρίς ρεκόρ (vid)

Παρά το γεγονός ότι οι elite αθλητές άφηναν… υποσχέσεις ότι μπορεί φέτος να είχαμε ρεκόρ διαδρομής, τελικά ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, έδειξε τα… δόντια του στους αθλητές.

Ο πρωτάρης στην αυθεντική διαδρομής Κενυάτης Λούκα Ρότιχ Λουμποβάν μέχρι τα μισά της απόστασης κυνήγησε το ρεκόρ διαδρομής, ωστόσο ο δυνατός αέρας και η δυσκολίες του αγώνα δεν του το επέτρεψαν. Ο αθλητής τερμάτισε σε 2.12.49 και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στην 34η  στάση της διοργάνωσης.

Ο Λουμποβάν καταχειροκροτήθηκε από τους χιλιάδες φιλάθλους που ήταν στο Παναθηναϊκό στάδιο, αλλά και τα μέλη της ολυμπιακής ομάδας, που περίμεναν τον τερματισμό των πρώτων αθλητών. Δεύτερος με 2.13.24 ήταν ο Κιπρούτο με 2.13. 24  και τρίτος ο επίσης Κενυάτης Κιμτάι με 2.13.26.

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η  Νάνσι Αρουζέι 2.38.13 και ακολούθησε η Κένζαμε 2.38.27. Στην τρίτη θέση η Ουρανία Ρεμπούλη (Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά)

Λούκα Ρότιχ Λουμποβάν: «Ημουν πολύ Εξαντλημένος, ωστόσο όλα πήγαν καλά. Ο αγώνας ήταν πολύ καλός και δυνατός. Εσπασε το νύχι μου και αυτό που δημιούργησε προβλήματα».

Κένζα Νταχμάνι: «Ήταν ένας πολύ σκληρός αγώνας με έντονο αέρα. Στο τέλος είχα και προβλήματα στα πόδια αλλά ευτυχώς τα κατάφερα. Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους διοργανωτές.»

Δείτε το βίντεο του τερματισμού:

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version