Site icon runnfun.gr

Θες προαγωγή, καλύτερο ύπνο και επιδόσεις στο σεξ; Τρέξε!

Της Αγγελικής (Treat) Μακρή*

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε, οι περισσότεροι τουλάχιστον, πως το τρέξιμο είναι καλό για να χάσουμε κιλά, να αποκτήσουμε καλή φυσική κατάσταση και καλύτερη ψυχολογία.

Η καριέρα, η αϋπνία και οι επιδόσεις στο σεξ είναι οι 3 τομείς της καθημερινότητας που ωφελούνται από την αγαπημένη σου δραστηριότητα αλλά ίσως να μην το ήξερες.

Καλύτερα επαγγελματικά

Έρευνες έχουν δείξει ότι δύο ώρες μετά από κάποια αθλητική δραστηριότητα όπως το τρέξιμο, η δημιουργικότητα και η συγκέντρωση είναι στα φόρτε τους. Άρα αν πηγαίνεις για τρέξιμο το πρωί, θα δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό αργότερα στο γραφείο.

Άλλη έρευνα που έβαλε στο μικροσκόπιο συμμετέχοντες στον New York Marathon, αποκάλυψε ότι ο σχεδιασμός και η αφοσίωση που χρειάζεται κάποιος για να συμμετέχει σε μια αντίστοιχη δραστηριότητα, τον βοηθάει αποτελεσματικά να βάλει στόχους, να οργανώσει το χρόνο του και να πειθαρχήσει στο πρόγραμμά του.

Ανεβάζει τις επιδόσεις στο σεξ

Ένας γύρος ακόμη στο τρέξιμο μπορεί να σου δώσει αντοχές για ένα ακόμη γύρο στο κρεβάτι! Μπορεί να νομίζεις ότι μετά την άσκηση θα είσαι στη φάση και πού να τρέχουμε τώρα, μόλις τρέξαμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι βελτιώνεται η αυτοπεποίθησή σου.

Η συχνή άσκηση μας κάνει να βλέπουμε τον εαυτό μας με καλύτερο μάτι επειδή κάνουμε κάτι πολύ ωραίο και εποικοδομητικό. Στους άντρες, η libido αυξάνεται όταν χάνουν κιλά επειδή χάνουν λίπος και άρα όλες οι λειτουργίες γίνονται καλύτερα. Το ‘πιασες το υπονοούμενο…

Όνειρα γλυκά

Το τρέξιμο βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου σύμφωνα με μελέτες και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την αϋπνία. Προφανώς συμβαίνει επειδή κουράζεσαι με την δραστηριότητα αλλά και επειδή χαλαρώνουν οι μύες σου άρα και η συνολικότερη ενέργειά σου πέφτει σε κανονικά επίπεδα.

* Η Αγγελική είναι γραφίστρια, εκπαιδεύτρια σκύλων και… άτομο που λέγαμε και στα 90s. Πριν λίγο καιρό μαζί με τον φανταστικό της σκύλο τον Λέλο ξεκίνησαν το τρέξιμο. Και μαζί μας γράφουν τις εμπειρίες τους.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version