Site icon runnfun.gr

Τα 90 χρόνια του γιόρτασε ο «Παμπαιανικός» σύλλογος

Τα 90 χρόνια του γιόρτασε ο «Παμπαιανικός» σύλλογος

Εκατοντάδες φίλαθλοι και φιλόδημοι μεσογείτες κατέκλυσαν το χώρο των εγκαταστάσεων του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Παιανίας όπου ο τοπικός Δήμος εγκαινίασε με ένα ψυχαγωγικό πανηγυρικό ξεφάντωμα το πρόγραμμα πολιτιστικών και φιλαθλητικών δράσεων γιά τη φετεινή επέτειο των 90 χρόνων του ιστορικού ποδοσφαιρικού συλλόγου «Παμπαιανικός».

Το δημοτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει διοργάνωση ομιλιών, εκθέσεων, ενθυμηματικών προβολών καθώς επίσης και την έκδοση του λευκώματος του Παμπαιανικού, με την ιστορία του συλλόγου από το υλικό του ιστορικού-λαογραφικού αρχείου του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης.

Ο Παμπαιανικός ιδρύθηκε το 1928 από μιά μικρή ομάδα νέων αθλητών του Λιοπεσιού (σημερινή Παιανία) που την αποτελούσαν κυρίως φοιτητές του χωριού με τη συμβολή και του μετέπειτα κορυφαίου πρωταθλητή των εμποδίων, «χρυσού» βαλκανιονίκη και ολυμπιακού αθλητή, Γιάννη Σκιαδά.

Στα μετακατοχικά χρόνια η ομάδα διέπρεψε στα τοπικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα ενώ στη δεκαετία του ’60-΄70 πρωταγωνίστησε στο πρωτάθλημα των ερασιτεχνικών αθηναϊκών κατηγοριών, με προπονητές τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές  Αλέκο Χατζησταυρίδη του Ολυμπιακού και Γιάννη Φερλέμη του Εθνικού Πειραιώς.

Στα ίδια χρόνια ο Παμπαιανικός υπήρξε το φυτώριο σημαντικών μορφών του ποδοσφαίρου της Α΄Εθνικής Κατηγορίας, όπως ο Κώστας Πολυχρονίου του Ολυμπιακού Πειραιώς, ο Γιώργος Σιδέρης του Εθνικού Πειραιώς, ο Στάμος Στάμου της Εθνικής Ελπίδων και του Εθνικού Πειραιώς, ο Βασίλης Πάνας της Προοδευτικής, ο Θωμάς Μασίκας του Απόλλωνα Αθηνών, ο Βαγγέλης Παπαγεωργίου τουΠρωταθλήματος Ενόπλων Δυνάμεων και του Εθνικού Πειραιώς, κ.ά.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version