Site icon runnfun.gr

Συνέτριψε το Ευρωπαϊκό ρεκόρ Μαραθωνίου ο Σόντρε Μόεν στην Ιαπωνία

Ο Σόντρε Μόεν συνέτριψε το Ευρωπαϊκό ρεκόρ του Μαραθωνίου τρέχοντας την Κυριακή (3/12/2017) στον Μαραθώνιο της Φουκουόκα στην Ιαπωνία.

Με χρόνο 2:05:48, ο Νορβηγός δρομέας έσπασε όλα τα ρεκόρ και κατάφερε κάτι που ποτέ δεν έχει κάνει μη Αφρικανός αθλητής.

Η κορυφαία επίδοση από μη Αφρικανό σε πιστοποιημένη διαδρομή που είχε γίνει ποτέ, ήταν το 2:06:05 του Βραζιλιάνου Ρονάλντο Ντα Κόστα το 1998 στο Βερολίνο, ενώ ρεκόρ Ευρώπης είχε Κάαν Κιγέν Οζμπιλέμ ο οποίος είναι Κενυάτης που τρέχει για την Τουρκία και είχε 2:06:10.

“Δεν το περίμενα…”

“Ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσα να τρέξω 2:07, και σε μια καλή μέρα ίσως ακόμα και 2:06, αλλά δεν περίμενα 2:05”, δήλωσε ο Μόεν, ο οποίος έβαλε είχε ρεκόρ σε ημιμαραθώνιο 59:48 στη Βαλένθια τον Οκτώβριο. “Σήμερα ο καιρός ήταν καλός και οι βηματίες είχαν πολύ καλή δουλειά. Είχα πολλή ενέργεια στα τελικά στάδια του αγώνα. ”

Η απόδοση του Μόεν είναι η δεύτερη ταχύτερη φορά στη Φουκουόκα, μόλις 30 δευτερόλεπτα περισσότερο από το ρεκόρ διαδρομής του Tsegaye Kebede. Ο 26χρονος έγινε επίσης ο πρώτος Ευρωπαίος νικητής του Μαραθωνίου Φουκουόκα από το 2005.

Μάλιστα τώρα κοιτάζει το μέλλον και μια πιθανή επιστροφή στην Ιαπωνία. “Αυτός ήταν ο πρώτος μαραθώνιος μου σε μια χρονική διαφορά έξι ωρών από το σπίτι μου”, δήλωσε ο Μόεν, του οποίου ο επόμενος μαραθώνιος θα μπορούσε να είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου το επόμενο έτος. “Ήταν μια καλή εμπειρία για τον επερχόμενο Ολυμπιακό Μαραθώνιο του 2020 στο Τόκιο. Συνειδητοποιώ ότι ο καιρός θα είναι εντελώς διαφορετικός”.

Πηγή: www.iaaf.org

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version