Site icon runnfun.gr

Στις 6 Μαΐου η απόπειρα να σπάσει το φράγμα των 2 ωρών στον Μαραθώνιο!

Στις 6 Μαΐου, ακριβώς 63 χρόνια από την ημέρα που ο Ρότζερ Μπάνιστερ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έτρεξε το μίλι κάτω από 4 λεπτά, τρεις μαραθωνοδρόμοι θα προσπαθήσουν να τρέξουν τον μαραθώνιο κάτω από 2 ώρες!

Ελιούντ Κιπτσόγκε, Ζερσενάι Ταντέσε και Λελίσα Ντεσίσα θα παραταχθούν στην γραμμή της εκκίνησης στην πίστα της Φόρμουλα-1 στην Μόντσα της Ιταλίας, με σκοπό να πετύχουν το έως τώρα ακατόρθωτο για το Breaking2 project της Nike!

Οι διοργανωτές έχουν προβλέψει εκ των προτέρων τη μεταφορά του αγώνα για τις 7 ή 8 Μαΐου στην περίπτωση που οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές στις 6 του μήνα, δεδομένου ότι για να συμβεί αυτό που θέλει η Nike, δηλαδή να σπάσει το φράγμα των 2 ωρών, θα πρέπει οι συνθήκες να είναι τέλειες.

Αυτό μεταφράζεται σε θερμοκρασία γύρω στους 12°C, χαμηλή υγρασία και ασθενείς ανέμους που να μην είναι κόντρα στους αθλητές που εδώ και μήνες προετοιμάζονται για το συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Για τον συγκεκριμένο αγώνα, η Nike, η οποία διοργανώνει και τον αγώνα προχώρησε στην δημιουργία ειδικών αεροδυναμικών παπουτσιών.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο σε live streaming. Με κομμένη την ανάσα περιμένουμε να δούμε τι μπορεί να συμβεί.

Δείτε το βίντεο:

 

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version