Site icon runnfun.gr

Στη θρυλική πίστα F1 της Μόντσα θα σπάσει το ρεκόρ του Μαραθωνίου!

Έξω από το Μιλάνο, στη θρυλική πίστα της Μόντσα θα γίνει η προσπάθεια της ομάδας της Nike να σπάσει το φράγμα των δύο ωρών στην Μαραθώνια διαδρομή.

Η ανακοίνωση έγινε από την ίδια τη Nike και το πρόγραμμα Sub 2 Hours ήδη έχει μπει σε εφαρμογή, αφού στην πίστα έγιναν τα πρώτα… δοκιμαστικά.

Gran Prix και Μαραθώνιος

Η πίστα βρίσκεται μέσα στο Πάρκο της Μόντσα, της πόλης που βρίσκεται 15 χλμ, έξω από το Μιλάνο και φιλοξενεί κάθε χρόνο το Ιταλικό Grand Prix της F1.

Η ομάδα ειδικών της εταιρίας κατέληξε στη συγκεκριμένη πίστα μετά από έρευνα που κράτησε αρκετό καιρό και αφού στο μικροσκόπιο των επιστημόνων μπήκαν παράμετροι όπως το κλίμα, το υψόμετρο, το έδαφος ο καιρός όταν θα γίνει η απόπειρα, η κλίση της πίστας και πολλά άλλα.

Η διαδρομή σύμφωνα με τη Nike θα βρίσκεται εντός προδιαγραφών της IAAF. Η πίστα είναι 2405μ. κάτι που σημαίνει ότι οι αθλητές θα τρέξουν περίπου 18 φορές (17,5) προκειμένου να φτάσουν τα 42.195μ.

Θυμίζουμε ότι οι αθλητές που θα τρέξουν είναι οι: Έλιοντ Κιπτσόγκε, Λελίσα Ντεσίσα και Ζερσενάι Ταντέσε.

Το πρώτο δοκιμαστικό έδειξε πολλά!

Όπως αναφέρει το runnersworld.com το πρώτο δοκιμαστικό έγινε την Τρίτη. Οι αθλητές έτρεξαν έναν ημιμαραθώνιο σε προπονητικό ρυθμό, προκειμένου οι ειδικοί της nike να τεστάρουν όλες τις παραμέτρους του εγχειρήματος, όπως άλλωστε τόνισε και ο επικεφαλής της ομάδας Μπραντ Γουίλκινς.

Πάντως οι δύο από τους τρεις αθλητές έτρεξαν τον ημιμαραθώνιο σε χρόνους κάτω της μίας ώρας! Συγκεκριμένα ο Κιπτσόγκε έκανε 59:17, ο Ταντέσε 59:41 και ο Ντεσίσα 62:55.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις δηλώσεις των αθλητών και συγκεκριμένα του Κιπτσόγκε δεν ήταν απλά μία προπόνηση που η έντασή της δεν ξεπέρασε το 60%!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version