Site icon runnfun.gr

Σπόροι κάνναβης για υψηλές αθλητικές επιδόσεις!

Θα περίμενε κανείς ότι ένας αθλητής που θα κατανάλωνε σπόρους κάνναβης, δεν θα είχε και την καλύτερη δυνατή απόδοση. Και, όμως, σε αντίθεση με την μαριχουάνα που… χαλαρώνει, οι σπόροι κάνναβης αποτελούν μια εξαιρετική τροφή για όσους αθλούνται.

Οι σπόροι κάνναβης βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό στα ράφια των βιολογικών προϊόντων και μάλιστα η διατροφική τους αξία είναι αναγνωρισμένη.

Μία από τις πιο σημαντικές ιδιότητες των σπόρων κάνναβης είναι η περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά. Είναι λιπαρά μια μεγάλη πηγή ενέργειας, είναι απαραίτητοι για την ορθή λειτουργία του νευρικού συστήματος και βοηθούν την ανάπτυξη και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Επίσης, βελτιώνουν την κατάσταση του δέρματος, καθιστώντας το πιο ελαστικό.

Οι σπόροι κάνναβης είναι μια πλήρης πηγή πρωτεϊνών ακριβώς όπως το κοτόπουλο, τα ψάρια, το κρέας επειδή έχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Έίναι μια μεγάλη εναλλακτική λύση αντί της ζωικής πρωτεΐνης για χορτοφάγους και vegans. Θεωρείται μια υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, λόγω της συγκέντρωσης των αμινοξέων της. Οι πρωτεΐνες που έχουν πλήρες προφίλ αμινοξέων χωνεύεται πιο αποτελεσματικά από το σώμα.

Όταν καταναλώνουμε σπόρους κάνναβης, τα οστά και οι αρθρώσεις μας γίνονται ισχυρότερα, ενώ το σώμα είναι εμπλουτίζεται με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, υγιή λιπαρά και ανόργανα συστατικά.

Η κάνναβη χρησιμοποιείται για την ρύθμιση των επιπέδων χοληστρόλης στο αίμα, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώσει το άγχος.

Μπορούν να βοηθήσουν να χαμηλόσουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων οπως επίσης κα να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη.

Ειδικά συνιστάται για αθλητές, χορτοφάγους, έγκυες γυναίκες, παιδιά και άνθρωπoi που ασκούν μεγάλη σωματική δραστηριότητα.

Δοσολογία: 10-20γρ. ημερησίως σε σαλάτες,δημητριακά,γιαούρτι ή σαν συνοδευτικό ή ακόμη και ωμά είναι πολύ νόστιμοι. Εναλακτικά 3 κουταλιές της σούπας απο σπόρους κάνναβης, είναι μια πλούσια πηγή των βασικών μετάλλων και μπορεί να δώσει το 50% της ημερήσιας αξίας για μαγνήσιο και φώσφορο, 25% για τον ψευδάργυρο, και 15% για το σίδηρο. Μια μερίδα, 3 κουταλιές της σούπας έχει 170 θερμίδες, γιατί θεωρείται μια συμπυκνωμένη πηγή θερμίδων.

Μαριχουάνα… στοπ

Αν και τα τελευταία χρόνια οι σπόροι κάνναβης έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς, πολλοί αναρωτιούνται ποια είναι η διαφορά τους από τη μαριχουάνα.

Οι σπόροι κάνναβης προέρχονται από το φυτό της κάνναβης. Το φυτό της κάνναβης μοιάζει αρκετά με το φυτό της μαριχουάνας, μιας και προέρχονται από την ίδια «οικογένεια», αλλά έχουν ορισμένες σημαντικές διαφορές.

Για παράδειγμα, η μαριχουάνα έχει πιο κοντό κοτσάνι, ενώ το φυτό της κάνναβης είναι ψηλότερο και πιο λιγνό. Επιπλέον, το φυτό της κάνναβης περιέχει χαμηλά επίπεδα Τετραϋδροκανναβινόλης (THC), συγκεκριμένα κάτω από 0,3%, ενώ η μαριχουάνα περιέχει 5 με 30%.

Οι σπόροι κάνναβης που πωλούνται στα καταστήματα αποτελούν την «καρδιά» του σπόρου που συλλέγεται από το φυτό.

Μπορεί κανείς να μαστουρώσει με σπόρους κάνναβης;

Η απάντηση είναι «όχι». Όπως αναφέραμε και παραπάνω δεν συλλέγονται από το φυτό της μαριχουάνα αλλά από το φυτό της κάνναβης..

«Οι σπόροι κάνναβης δεν είναι ψυχοδραστικοί, το οποίο σημαίνει ότι όσοι τους καταναλώνουν δεν μπορούν να μαστουρώσουν», αναφέρει η Jolene Formene, δικηγόρος στο Drug Policy Alliance.

Μάλιστα, μία έρευνα διαπίστωσε ότι οι σπόροι κάνναβης δεν επιδρούν στα επίπεδα THC στον οργανισμό μας, οπότε δεν μπορεί κανείς να βγει θετικός σε τεστ ναρκωτικών επειδή τους κατανάλωσε.

Διαβάστε ακόμα: Τροφές γεμάτες φυτικές πρωτεΐνες που σας αδυνατίζουν!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version