Site icon runnfun.gr

Race: Ο άνθρωπος που ταπείνωσε τον Χίτλερ

 Η απίστευτη πραγματική ιστορία του θρύλου – υπεραθλητή Τζέσε Όουενς, που η προσπάθεια του να γίνει ο καλύτερος αθλητής στίβου στην Ιστορία τον έστειλε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936.

Ο Τζέσε Όουενς αγωνίστηκε με πάθος ενάντια στο νοσηρό όραμα του Αδόλφου Χίτλερ και της υποτιθέμενης υπεροχής της Άριας Φυλής! Η αγάπη, η φιλία, η αποφασιστικότητα, η αφοσίωση και η αντοχή είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την ιστορία ενός χρυσού ολυμπιονίκη, ο οποίος όχι μόνο έσπασε όλα τα ρεκόρ, αλλά κατάφερε να αλλάξει για πάντα τον κόσμο…

Ως φοιτητής και αθλητής κατά τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, και συγκεκριμένα στην περίοδο της μεγάλης ύφεσης στην Αμερική, ο Τζέσε πασχίζει για να σηκώσει τα οικογενειακά του βάρη, να αντισταθεί στη ρατσιστική ένταση που ξεσπά στο πανεπιστήμιό του και να καταφέρει να γίνει ο καλύτερος αθλητής της γενιάς του. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο της ζωής του θα γνωρίσει τον ιδανικό προπονητή, αλλά και έναν αληθινό φίλο, στο πρόσωπο του Λάρι Σνάιντερ (Τζέισον Σουντέικις) – ο οποίος δεν φοβάται να ωθήσει τον νεαρό αθλητή στα άκρα, προκειμένου να ανακαλύψει τις ξεχωριστές του ικανότητες.

Με σκληρή προπόνηση και αφοσίωση, ο Τζέσε θα καταφέρει να αποσπάσει αξιοσημείωτες επιδόσεις, οι οποίες θα τον φέρουν στην ομάδα της Αμερικής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936… Αν υπάρξει τελικά τέτοια ομάδα, δηλαδή, καθώς η Ολυμπιακή Επιτροπή σκέφτεται το μποϊκοτάζ των αγώνων, τους οποίους ο Χίτλερ σκοπεύει να αξιοποιήσει για την επιβεβαίωση της Ναζιστικής ιδεολογίας. Εν μέσω σκοτεινών κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων, η αμερικανική αποστολή αποφασίζει τελικά να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο μεγάλος Τζέσε Όουενς είναι έτοιμος να αγωνιστεί μέσα σε ένα μεγάλο φυλετικό και πολιτικό ναρκοπέδιο που δείχνει έτοιμο να εκραγεί ανά πάσα στιγμή…

Ο άνθρωπος που ταπείνωσε τον Χίτλερ: Η αληθινή ιστορία του χρυσού πρωταθλητή που πάλεψε και θριάμβευσε ενάντια σε κάθε εμπόδιο στη ζωή του, αλλάζοντας δραστικά τον ρου της Ιστορίας!

Με τους Στεφάν Τζέιμς, Τζέισον Σουντέικις, Τζέρεμι Άιρονς και Ουίλιαμ Χαρτ.

Από 21 Απριλίου στους κινηματογράφους από την Odeon.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version