Site icon runnfun.gr

Πόσο κοντά είναι το παγκόσμιο ρεκόρ στο Βερολίνο την Κυριακή;

Πόσο κοντά είναι το παγκόσμιο ρεκόρ στο Βερολίνο την Κυριακή;

Ο Eliud Kipchoge (Κένυα) και η Tirunesh Dibaba (Αιθιοπία) μπορεί να γράψουν το όνομά τους στην ιστορία στον Μαραθώνιο του Βερολίνου που γίνεται την Κυριακή.

Και οι δύο έχουν μια χούφτα παγκόσμια και ολυμπιακά μετάλλια, έχουν δύο λαμπερά βιογραφικά από τότε που ήταν έφηβοι μέχρι σήμερα και κατέχουν τα καλύτερα ρεκόρ σε Μαραθώνια διαδρομή στην ιστορία.

Και ενώ η Dibaba έχει μπορεί να θεωρηθεί η μεγαλύτερη γυναίκα δρομέας όλων των εποχών, και ο Kipchoge είναι χωρίς αμφιβολία ο ταχύτερος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών και οι δύο στερούνται ένα πράγμα: Τη δόξα του παγκοσμίου ρεκόρ.

Και οι δύο συμμετέχουν την Κυριακή στον Μαραθώνιο του Βερολίνου και θέλουν να καλύψουν αυτό το… κενό. Μπορούν;

“Έχω τόσες νίκες στο μαραθώνιο, είμαι πρωταθλητής Ολυμπιακού μαραθωνίου. Αυτό που λείπει από το… λαιμό μου είναι το παγκόσμιο ρεκόρ”, δήλωσε ο Kipchoge στο Βερολίνο. “Έχω τον ταχύτερο χρόνο στην ιστορία, αλλά χωρίς το ρεκόρ, είμαι ατελής ως δρομέας”.

Ο Kipchoge έτρεξε το ταχύτερο χρόνο (περισσότερο από δύο λεπτά), 2:00:25, στο πείραμα Nike Breaking2 στην Monza της Ιταλίας το 2017, αλλά αυτό κρίθηκε μη επιλέξιμο για το ρεκόρ επειδή δεν επίσημος αγώνας. Λογικό.

“Έχω τον ταχύτερο μαραθώνιο. Αλλά δεν είναι ο γρηγορότερος μαραθώνιος “, λέει ο ίδιος με ένα χαμόγελο. “Ο τελευταίος μου αγώνας ήταν το Λονδίνο. Ξεκουραστώ και επέστρεψα στην κατάρτιση και εκπαιδεύτηκα πολύ καλά με τους συναδέλφους μου στην Κένυα », είπε. “Μερικές φορές υπάρχουν 30, όλοι βοηθώντας ο ένας τον άλλον. Δεν ανταγωνίζεται, είναι εκπαίδευση”.

Το κίνητρο της Dibaba

Το κίνητρο της Dibaba είναι η μνήμη της αποχώρησης από τον Μαραθώνιο του Λονδίνου, όταν παρασύρθηκε από τον ρυθμό της Mary Keitany τον περασμένο Απρίλη στο Λονδίνο και… κάηκε μαζί της ζεστή ημέρα, αφήνοντας την Vivian Cheruiyot να πάρει τη νίκη. Η αποτυχία σαφώς την ενοχλεί.

“Έχω βελτιώσει την εκπαίδευσή μου από τότε που έφυγα από το Λονδίνο. Έχω αυξήσει τα χιλιόμετρα μου και έκανα πολλές έρευνες στο μάθημα του Βερολίνου “, δήλωσε η Dibaba και πρόσθεσε: “Έχω μια πολύ καλή ευκαιρία για μια προσωπική καλύτερη στιγμή.”

Επίσης στον αγώνα της Κυριακής θα είναι ο πρώην κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Wilson Kipsang, η Edna Kiplagat και η Gladys Cherono και μια ισχυρή ομάδα Γιαπωνέζων αθλητών που ανεβάζουν τον ανταγωνισμό.

Πέρα από αυτούς, αρκετά καλοί αθλητές που χρησιμεύουν ως “προσεκτικοί” λαγοί, συμπληρώνουν το παζλ, κάνοντας τους πάντες στο Βερολίνο συζητούν ίσως πιο έντονα από ποτέ αν θα σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ και κάποιοι πιο αισιόδοξοι αν θα πέσουμε κάτω από τις 2 ώρες…

Το ισχύον παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο δρόμο είναι 2:02:57 και το πέτυχε ο Κενυάτης Denis Kimetto το 2014.

Ο καλύτερος χρόνος χωρίς την χρήση ανδρών “λαγών” έχει σημειωθεί από την Paula Radcliffe στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, με χρόνο 2 ώρες 17 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα, στις 17 Απριλίου του 2005.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version