Site icon runnfun.gr

Πέντε… κόλπα για τους αγώνες με εμπόδια

Είναι μια νέα τάση και υπάρχουν διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, όπως το Legion Run και το WKND Warriors.

Οι αγώνες O.C.R. (Obstacle Course Race) προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα και φτάνουν όλους στα όριά τους. Για το λόγο αυτό, άλλοι είναι διστακτικοί και άλλοι είναι εκστασιασμένοι.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτή την εμπειρία των αγώνων με εμπόδια, δείτε πέντε κόλπα που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε το άγχος της πρώτης φοράς και να μην φαίνεστε αρχάριοι.

1.Χρησιμοποιήστε την πλάτη σας

Οταν πρέπει να συρθείτε για να περάσετε συρματοπλέγματα, προσπαθήστε να το κάνετε ανάσκελα και όχι μπρούμυτα. Καλύτερα να πληγωθεί λίγο περισσότερο η πλάτη σας, παρά να τραυματιστείτε στο στομάχι.

2.Κάντε τα παπούτσια σύμμαχό σας

Επειδή οι αγώνες μετ’ εμποδίων δεν είναι και ευκολότεροι στον κόσμο, καλό θα είναι να επιλέξετε παπούτσια τα οποία σας κάνουν να είστε άνετοι.

3.Δέστε τα παπούτσια με μονωτική ταινία

Οταν θα πρέπει να αντιμετωπίσετε αρκετές δυσκολίες στον αγώνα, σίγουρα δεν θα θέλετε να σκέφτεστε μήπως σας φύγει η σόλα του παπουτσιού ή σας λυθούν τα κορδόνια. Δένοντας τα παπούτσια με μονωτική ταινία για να έχετε δύο λιγότερους «πονοκεφάλους».

4.Οι μακριές κάλτσες είναι φίλες σας

Οι κάλτσες μέχρι το γόνατο θα σας βοηθήσουν αρκετά μέσα στον αγώνα, καθώς θα αποφύγετε τους τραυματισμούς στα πόδια.

5.Χρησιμοποιείστε γάντια

Σε περίπτωση που έχετε ευαίσθητα χέρια να φοράτε γάντια. Βέβαια, πρέπει να τα χρησιμοποιείτε με σύνεση. Σε περίπτωση που δεν νιώθετε άνετα κατά τη διάρκεια του αγώνα, βγάλτε τα.

Διαβάστε ακόμα: Παρουσίαση Runnfun.gr: Τι είναι το WKND Warriors και γιατί πρέπει πας;

Δείτε βίντεο: Επικό βίντεο της tabata team του vibengo και του runnfun.gr απο το Legion Run 2015

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version