Site icon runnfun.gr

Όταν η Ασημίνα αναστάτωνε τον Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο 33ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας έγινε το 2015 και μπορεί να μην είχαμε τότε τη συμμετοχή ελίτ ξένων αθλητών, ωστόσο, η Ασημίνα Ιγγλέζου φρόντισε να μας κάνει να το ξεχάσουμε…

Την περασμένη Κυριακή διεξήχθη ο 35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Όλα πήγαν καλά στημεγάλη γιορτή, ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναπολούν τις παλιότερες διοργανώσεις.

Όπως τον 33ο Μαραθώνιο της Αθήνας, στον οποίο η Ασημίνα Ιγγλέζου συστήθηκε με εμφατικό τρόπο στο Ελληνικό δρομικό κοινό. Οι μυημένοι ήδη την γνώριζαν, η πλατιά μάζα δρομέων ωστόσο, την έμαθε μετά τη φωτογραφία (σ.σ. βασική στο άρθρο) που δημοσίευσε στο προφίλ της στο Facebook.

Η Ασημίνα, πέρα από ομορφιά της πάντως και τη λάμψη της, είναι και μια εξαιρετική δρομέας, κυρίως βουνού και μεγάλων αποστάσεων. Για όσους δεν γνωρίζουν έχει τρέξει σε αγώνα 168 χιλιομέτρων (ROUT 168χλμ στη Ροδόπη) που απαιτεί 34 και βάλε ώρες συνεχόμενου τρεξίματος, τερματίζοντας μάλιστα στην 5η θέση γενικής κατηγορίας γυναικών. Δεκάδες συμμετοχές με διακρίσεις και βάθρα σε ορεινούς αγώνες από την Κέρκυρα μέχρι τον Όλυμπο έχει καταγράψει τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι ultra αποστάσεις και ιδιαίτερα στο βουνό είναι η αδυναμία της, αλλά δεν λείπει και από αγώνες δρόμου και ιδιαίτερα από τον Μαραθώνιο της Αθήνας.

Στον 34ο Μαραθώνιο πέρυσι, η Ασημίνα έτρεξε σπρώχνοντας το αμαξίδιο του Άγγελου, του φίλου της μικρής Μαριλένας ή «ένας άγγελος στην Γη» όπως αλλιώς την αποκαλούν που πάσχει από μια πολύ σπάνια ασθένεια, το σύνδρομο Οκαμότο, την οποία συνόδευε ο πατέρας της και το σκυλάκι της η Μαλού. Και τερμάτισε τα 42.195 χλμ της κλασσικής διαδρομής στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους.

Αντιφατικό; Ποιος είπε ότι η ultra Ασημίνα Ιγγλέζου είναι ένας συμβατικός άνθρωπος;

Δείτε στιγμές από τα τρεξίματά της:

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version