Site icon runnfun.gr

«Ολόγυρα στη Λίμνη» τα παιδιά της Σκιάθου

«Ολόγυρα στη Λίμνη» τα παιδιά της Σκιάθου

Στη Σκιάθο 242 παιδιά “Ολόγυρα στη Λίμνη” του Αγίου Γεωργίου, μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους τους, έτρεξαν και ποδηλάτησαν γεμάτα χαρά κι ενθουσιασμό μέσα στο περιβάλλον, για το περιβάλλον, κατακτώντας όλα την πρώτη θέση στις καρδιές μας.

Οι πρώτες Περιβαλλοντικές Δράσεις, περιλάμβαναν αγώνες δρόμου και ποδηλατοδρομίες (118 συμμετοχές παιδιών του Δημοτικού και 124 συμμετοχές εφήβων του Γυμνασίου)και πραγματοποιήθηκαν με μια ανέλπιστα ενθαρρυντική συμμετοχή μαθητώντης Σκιάθου «Ολόγυρα στη λίμνη» του Αγίου Γεωργίου, τοποθεσία που ευνοεί λόγω της προσβασιμότητας και της γεωμορφολογίας της, καθώς επίσης και λόγω των λογοτεχνικών αναφορών στο ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ώστε παράλληλα να επικοινωνηθεί το έργο του μεγάλου Σκιαθίτη δημιουργού προς τους νέους.

Τα παιδιά στη φύση αισθάνονται ελευθερία, αρμονία και ενότητα και δημιουργούν έναν κόσμο ιδανικό  και φαντασιακό, έναν κόσμο πολλές φορές ξεχωριστό από τον κόσμο των ενηλίκων, σαν τον κόσμο των διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Σε αυτό τον κόσμο μας μετέφεραν κι εμάς σήμερα υπενθυμίζοντάς μας ότι αξία έχει η συμμετοχή κι η προσπάθεια, αφήνοντάς μας αισιόδοξους ότι οι νεότερες γενιές του νησιού μας είναι εδώ, γνωρίζουν το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν, το αγαπούν, το σέβονται και θα το προστατεύουν!

 Θεωρούμε ότι δράσεις που γίνονται στο φυσικό περιβάλλον καλλιεργούν και ενισχύουν το σεβασμό και την περιβαλλοντική συνείδηση όλων μας, κι επιδιώκουμε η σημερινή μέρα να αποτέλεσε μόνο την αρχή για μια σειρά δράσεων που θα επεκταθούν και πέρα από τα όρια του νησιού μας.

Χαιρετισμό για την έναρξη των Δράσεων έδωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου, κος Θεόδωρος Τζούμας και ο εμπνευστής των αγώνων, κος Γιάννης Ζήκος, γυμναστής του Γυμνασίου Σκιάθου, υπεύθυνος της Περιβαλλοντικής Ομάδας Γυμνασίου και μέλος του Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου ΕcoZην. Ο συγγραφέας κος Γεώργιος Σανιδάς συνέδεσε το χθες της λίμνης με το σήμερα, μιλώντας για τη σχέση του Παπαδιαμάντη με το περιβάλλονενώ μαθητές του Γυμνασίου Σκιάθου τοποθετήθηκαν για την κρισιμότητα της προστασίας του περιβάλλοντος. Στις δράσεις παρευρέθηκαν επίσης Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δ/τες Σχολείων, Εκπαιδευτικοί, Πρόεδροι και μέλη των Συλλόγων Γονέων καθώς κι ο Λιμενάρχης Σκιάθου.

Οι διοργανωτές των φετινών Περιβαλλοντικών Δράσεων, ο Δήμος Σκιάθου, η Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου κι ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος EcoΖην Σκιάθου ευχαριστούν τους εθελοντές και τους χορηγούς για την πολύτιμη υποστήριξή τους καθώς και το Λιμεναρχείο Σκιάθου για την εξασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των δράσεων και ανανεώνουν το ραντεβού τους για το επόμενο φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version