Site icon runnfun.gr

Οι εμβολιασμοί «ξεμπλοκάρουν» τις διοργανώσεις Ημιμαραθωνίου και Μαραθωνίου Αθήνας

Μέσα στην εβδομάδα συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ και το βασικό θέμα συζήτησης ήταν οι δύο μεγάλες διοργανώσεις της Ομοσπονδίας (Ημιμαραθώνιος και Μαραθώνιος Αθήνας), αλλά και το Run Greece.

Στη διάρκεια του Συμβουλίου ο τεχνικός και οργανωτικός διευθυντής του Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου Βαγγέλης Παπαποστόλου παρουσίασε τις μέχρι σήμερα ενέργειες, που έχουν γίνει προκειμένου να τρέξουν άμεσα διαδικασίες, που αφορούν στις δύο διοργανώσεις κι έτσι το επόμενο διάστημα να γίνει στην ουσία η έναρξη τους με το άνοιγμα των εγγραφών. Παράλληλα ο κ. Παπαποστόλου αναφέρθηκε και στο ραντεβού που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, ο οποίος έχει και την ευθύνη των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων της ΓΓΑ.

Σε αυτό το ραντεβού, συζητήθηκαν οι όροι διεξαγωγής των αγώνων και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτό που προκύπτει είναι ότι οι αγώνες συντάσσονται στο πρωτόκολλο που αφορά και όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες της ζωής μας.

Αυτό σημαίνει ότι δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες θα έχουν οι πλήρως εμβολιασμένοι και ίσως όσοι έχουν νοσήσει και βρίσκονται μέσα στο διάστημα των 180 ημερών, όχι από την εγγραφή τους, αλλά από την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα. Το τελευταίο βρίσκεται υπό συζήτηση και θα διευκρινιστεί με ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες, όταν και ο ΣΕΓΑΣ θα ανοίξει και επίσημα τις εγγραφές.

Στόχος του ΣΕΓΑΣ είναι να πραγματοποιηθούν οι διοργανώσεις και γι αυτό το λόγο θα δεχθεί τους όρους που θα τεθούν από την πολιτεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχει οριστικοποιηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο και τότε θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις για τις διοργανώσεις της Ομοσπονδίας.

Περιορισμένες θέσεις

Το… εισιτήριο και για τους δύο αγώνες θα είναι μια δύσκολη υπόθεση, με δεδομένο ότι ήδη υπάρχουν αρκετές εγγραφές που έχουν διατηρηθεί από τους αγώνες των προηγούμενων μηνών που έχουν αναβληθεί.

Αυτό σημαίνει ότι οι θέσεις στην εκκίνηση θα είναι περιορισμένες και όταν ανοίξουν οι εγγραφές όσοι θέλουν να λάβουν μέρος στις δύο διοργανώσεις θα πρέπει να… σπεύσουν.

Για εκείνους που ήδη έχουν κάνει την εγγραφή τους, αλλά δεν έχουν σκοπό να εμβολιαστούν θα προβλεφθεί διαδικασία, ώστε να πάρουν τα χρήματά τους πίσω και να απελευθερώσουν τη συμμετοχή τους.

Μαυρωτάς: Χωρίς εμβολιασμούς δεν θα συζητάγαμε…

«Χωρίς εμβολιασμούς δεν θα συζητάγαμε καν για Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο το προσεχές φθινόπωρο…», ανέφερε στο twitter o Γιώργος Μαυρωτάς, απαντώντας εμμέσως σε δημοσιεύματα που είδαν τις αποφάσεις ως… εμπόδιο για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Στην ουσία τόσο ο ΓΓΑ, όσο και οι άνθρωποι τουΣΕΓΑΣ συμφωνούν ότι τα συγκεκριμένα πρωτόκολλα αποτελούν τη μόνη λύση, ώστε οι δύο μεγάλες διοργανώσεις να καταφέρουν να πραγματοποιηθούν, όχι μόνο με ασφάλεια, αλλά και με το αριθμό συμμετοχών που θα εξασφαλίζει την επιτυχία τους και φυσικά να αποτελέσουν «ένεση» για τα ταμεία του ΣΕΓΑΣ που με τη δεδομένη κατάσταση έχουν πιεστεί αρκετά.

Οι συνθήκες το Φθινόπωρο δεν μπορούν να προβλεφθούν, αλλά με βάση τα λεγόμενα των ειδικών και των λοιμοξιολόγων και αναμένοντας το 4ο κύμα τα εμβόλια είναι ίσως ο μόνος τρόπος να… ξεμπλοκάρουν οι μαζικές διοργανώσεις και να μην έχουμε ξανά απαγορευτικό.

Διαβάστε επίσης: Πρόγραμμα ΣΕΓΑΣ: Στις 12/09 ο Ημιμαραθώνιος, στις 14/11 ο Μαραθώνιος Αθήνας

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version