Site icon runnfun.gr

Ο Μαραθώνιος, ο 96χρονος βετεράνος πολέμου και το φλασκί με το ουίσκι!

Μπορεί η συμμετοχή του 96χρονου Jonathan Mendes στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης να προκάλεσε εντύπωση, όμως για τον ίδιο ήταν μία απλή διαδικασία που δεν ήταν ικανή να αλλάξει την καθημερινότητά του.

Έχοντας στην πλάτη του πάνω από 100 αποστολές ως πεζοναύτης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πάνω από 70 αποστολές στον πόλεμο της Κορέας και 16 συμμετοχές στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, ο Mendes ήταν ήρεμος ακόμα και μετά από 11 ώρες και 20 λεπτά (τόσο του πήρε να τρέξει 42 χιλιόμετρα) που αντί να πάρει το νερό που του προσέφερε ένας εθελοντής, έβγαλε ένα φλασκί με ουίσκι που είχε σε μία καφέ τσάντα και ήπιε μερικές τζούρες για να χαλαρώσει.

«Εχω πει εδώ και χρόνια πως το μυστικό της μακροζωίας μου είναι ένα ποτήρι ουίσκι και μία καλή γυναίκα με αυτή τη σειρά σε καθημερινή βάση», παραδέχτηκε ο 96χρονος Mendes μετά τον αγώνα.

Βέβαια, ο Jonathan Mendes δεν είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει το αλκοόλ στην καθημερινότητά του για πάρα πολλά χρόνια. Ο Mariano Rotelli έγινε 107 ετών βάζοντας λίγο ουίσκι στον καφέ του για περίπου 100 χρόνια, ενώ ο Antonio Docampo García έφτασε μέχρι τα 107 πίνοντας δύο μπουκάλια κρασί το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version