Site icon runnfun.gr

Ο κτηνίατρος που κέρδισε τον επικό αγώνα των 7 Μαραθωνίων σε 7 μέρες! (pics)

Ο David Gething ήταν ένας συνηθισμένος τριαντάρης που έκανε καταχρήσεις (κάπνισμα, ποτό), που έπειτα και από παρότρυνση της συζύγου του, Trilby, λίγο πριν γίνει πατέρας αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο ζωής του.

Η αρχή έγινε με την ποδηλασία, συνέχισε με τρίαθλο, ενώ ακολούθησε η ενασχόλησή του με τον μαραθώνιο, αποκορύφωμα της οποίας ήταν η νίκη του στο World Marathon Challenge (επτά μαραθώνιοι σε επτά ημέρες) στον αγώνα που ξεκινά από την Ανταρκτική και τελειώνει στην Αυστραλία. 7 μέρες, 7 χώρες, 7 Μαραθώνιοι. Η αλλιώς, 55.000 χιλιόμετρα ταξιδιού, 295 χιλιόμετρα αγώνα σε μόλις 168 ώρες!

«Ημουν ένας μέσος άνθρωπος που τα πήγαινε χάλια με τον αθλητισμό στο σχολείο. Η συμβουλή που μπορώ να δώσω σε όσους θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά μου να θέτουν εφικτούς στόχους. Ετσι δεν θα διατρέχουν τον κίνδυνο να απογοητεύσουν όσους γνωρίζουν ποιον στόχο έχουν βάλει», παραδέχτηκε στην Huffington Post της Αυστραλίας ο κτηνίατρος από το Χονγκ Κονγκ, ενώ στη συνέχεια μίλησε για την εμπειρία του στο World Marathon Challenge:

«Δεν είχα δει ποτέ χιόνι στη ζωή μου. Δεν ήμουν προετοιμασμένος να τρέξω σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Πήγαμε εκεί με ένα πρώην στρατιωτικό αεροσκάφος της Σοβιετικής Ενωσης, το οποίο έφυγε αμέσως για να μην παγώσουν οι τροχοί του.

Ζούσαμε σε σκηνές χωρίς να ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει ο αγώνας λόγω των καιρικών συνθηκών. Μας πήγαν σε μία ενημέρωση, στην οποία ο υπεύθυνος ιατρός μας είπε: «Αν ιδρώσετε, θα πεθάνετε. Ο ιδρώτας σας θα παγώσει αμέσως στο στήθος και δεν θα μπορείτε να ζεσταθείτε».

“Κατάλαβα ότι έπρεπε να τρέξω αρκετά γρήγορα ώστε να διατηρώ ζεστό το σώμα μου συνεχώς», λέει ο David

Πλέον απολαμβάνει τη νέα ζωή που ανοίχτηκε μπροστά στα μάτια του μέσω του αθλητισμού και αναζητάει νέες προκλήσεις, ξεκαθαρίζοντας, πάντως, ότι δεν πρόκειται να ξανατρέξει στο World Marathon Challenge.

Δείτε το πριν…

… και το μετά!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version