Site icon runnfun.gr

Ο Φόρεστ Γκαμπ υπάρχει και τρέχει στην Αμερική για φιλανθρωπικό σκοπό!

Λέγεται Ρόμπερτ Πόουπ αλλά είναι δεδομένο πως δεν θα μείνει στην ιστορία με αυτό το όνομα αλλά μάλλον ως «αληθινός Φόρεστ Γκαμπ». Θυμάστε την κλασική (πλέον) ταινία με τον Τομ Χανκς που σε κάποια φάση της ο τελευταίος αρχίζει και τρέχει χωρίς λόγο και αιτία με αποτέλεσμα να φτιάχνει πίσω του ένα ολόκληρο δρομικό κίνημα;

Σίγουρα ναι…

Ο Πόουπ λοιπον, επηρεασμένος από αυτό το κεφάλαιο της ιστορία του Φόρεστ Γκαμπ, ξεκίνησε να τον μιμείται και επιχείρησε να διανύσει την ίδια ακριβώς απόσταση ανάμεσα στα ίδια ακριβώς μέρη με τον χαρακτήρα του Τομ Χανκς. Άφησε και τα χαρακτηριστικά γένια ενώ φόρεσε και το αντίστοιχο καπέλο για να μοιάζει εντελώς με τον φανταστικό χαρακτήρα.

Ο Πόουπ ξεκίνησε την διαδρομή του από την Αλαμπάμα (την γενέτειρα του Φόρεστ Γκαμπ στην ταινία) και συνέχισε σε Καλιφόρνια, Νέο Μεξικό, Τέξας, Τένεσι και Ουάσιγκτον προτού πάρει μέρος στον Μαραθώνιο της Βοστόνης όπου και τερμάτισε με ρεκόρ 2:58:46 με ένα κουτί μπύρας στο χέρι του για τη μεγαλύτερη διάρκεια της διαδρομής.

Γιατί όμως τα κάνει όλα αυτά πέρα από τον προφανή λόγο ότι του άρεσε πολύ η ταινία; Ο ίδιος τονίζει πως το κάνει προκειμένου να συγκεντρώσει λεφτά για καλό σκοπό.

«Πάντα ήθελα να κάνω τον γύρο της Αμερικής τρέχοντας. Με ιντριγκάρουν οι διαφορετικές κουλτούρες, μουσικές και ταινίες των ανθρώπων στις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, ήθελα να μαζέψω λεφτά για φιλανθρωπικούς λόγους οπότε το ξεκίνησα», είπε ο Πόουπ μιλώντας στο αμερικάνικο δρομικό site, Runner’s World.

«Όλοι ξέρουν την ταινία και αυτό μου επιτρέπει να δένομαι με ανθρώπους που δε με γνωρίζουν καν», προσθέτει ο Πόουπ που για την ώρα έχει τρέξει πάνω από 5.600 μίλια έχει μαζέψει περίπου 11.000 δολάρια.

«Ο Φόρεστ Γκαμπ το έκανε απλά επειδή του άρεσε. Όλοι του έλεγαν “δηλαδή απλά σου αρέσει να τρέχεις;” και εκείνος απαντούσε “ναι”. Εγώ απλά εμπνέομαι από αυτό», καταλήγει.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version