Site icon runnfun.gr

Σοκ με το θάνατο δρομέα που έπεσε σε χαράδρα σε αγώνα στη Σκάλα Ναυπακτίας

Τραγική κατάληξη είχε τελικά η υπόθεση με τον 68χρονο δρομέα, ο οποίος έπεσε σε χαράδρα 70 μέτρων σε διάρκεια αγώνα δρόμου στην ορεινή Ναυπακτία.

Σύμφωνα με το pelop.gr o 68χρονος εντοπίστηκε από τις σωστικές ομάδες της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, έχοντας χάσει τη ζωή του μετά την πτώση που έγινε κάτω από άγνωστες συνθήκες στη Σκάλα Ναυπακτίας.

Πρόκειται για τον Χριστόφορο Δουραμάνη, κάτοικο Πάτρας, που συμμετείχε στον αγώνα του 4ου Αρχαίου Ασκληπιείου Σκάλας της ορεινής Ναυπακτίας. Ο 68χρονος φέρεται να ακολούθησε παράλληλο μονοπάτι εκτός διαδρομής και να έπεσε στο κενό. Η πτώση του υπολογίζεται να έγινε στις 10 το πρωί.

Ο Χριστόφορος Δουραμάνης ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο δρομικό κίνημα και ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη» το 2019.

Ο 68χρονος βρέθηκε νεκρός από τους διασώστες, οι οποίοι ανέλαβαν να ανασύρουν τον άτυχο αθλητή από τη βάθους δεκάδων μέτρων χαράδρα. Στο σημείο έσπευσαν συγκλονισμένοι, η σύζυγος και ο γιος του άνδρα.

Μόλις έγινε γνωστό το ατύχημα με τον 68χρονο στους αγώνες δρόμου του 4ου Αρχαίου Ασκληπιείου Σκάλας, στην 6η ΕΜΑΚ Πάτρας σήμανε συναγερμός για τη διάσωσή του.

Έξι διασώστες της ΕΜΑΚ, αναχώρησαν από την Πάτρα για να συμμετάσχει στον εντοπισμό και την ανάσυρση του αθλητή.

Ο αγώνας του Αρχαίου Ασκληπιείου Σκάλας έχει δύο ορεινές διαδρομές μονοπατιών των 9,5 και 21 χλμ. με θετική υψομετρική διαφορά 1.450 μ. Και οι δύο διαδρομές είναι αρκετά τεχνικές, ενώ το ψηλότερο σημείο της διαδρομής είναι τα 911μ. λίγο πριν από την Μονή Φιλοθέου.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version