Site icon runnfun.gr

Νέες επιθέσεις από αγέλες σκύλων σε δρομείς σε δύο σημεία στη Θεσσαλονίκη

Τραγική κατάληξη είχε το περιστατικό με την επίθεση που δέχθηκε δρομέας από αγέλη αδέσποτων σκύλων στη Θεσσαλονίκη. Ο 65χρονος άνδρας που έδινε μάχη για τη ζωή του, τελικά δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο.

Θυμίζουμε ότι ο 65χρονος στις 6 Μαρτίου είχε δεχθεί επίθεση από αδέσποτα σκυλιά, στην περιοχή Ελαιόρεμα Πυλαίας.

Ο άτυχος άνδρας όλο αυτό το διάστημα νοσηλευόταν με τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος, στη Mονάδα Eντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Να σημειωθεί, ότι για το περιστατικό η εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, Γ. Χατζηπαρασίδου, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δέχθηκε την επίθεση ο 65χρονος και για τον καταλογισμό ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών.

Δύο νέες επιθέσεις…

Επίθεση από αγέλη σκύλων δέχθηκε 22χρονος, στο πάρκο Κρυονερίου, στην περιοχή του Σέιχ Σου, γύρω στις 6:30 το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός άνδρας περπατούσε στην περιοχή, όταν ξαφνικά του επιτέθηκαν σκυλιά που βρίσκονταν στο σημείο και παρά την προσπάθειά του να τα αποφύγει, δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Διερχόμενοι, που αντιλήφθηκαν το περαστικό και αντίκρισαν τραυματισμένο τον 22χρονο, τον μετέφεραν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.

Την ίδια μέρα, επίθεση από αδέσποτα σε άνδρα που έκανε τζόκινγκ κοντά στο στρατόπεδο Κόδρα καταγγέλουν κάτοικοι της Καλαμαριάς.

Ειδικότερα, στη σελίδα «Καλαμαριά» στο facebook, δημοσιεύτηκε φωτογραφία με τα τραύματα που φέρονται να προκάλεσαν τα σκυλιά στον άνδρα, ενώ την προηγούμενη ημέρα αναφέρεται πως τα ίδια αδέσποτα όρμηξαν σε αυτοκίνητο.

«Εγκαταλείπουν τα ζώα τους»

Το πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι είναι μεγάλο. Σύμφωνα με τις αρχές γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν τα σκυλιά και να οδηγηθούν σε καταφύγια.

Φιλοζωικές εταιρίες καταγγέλλουν ότι το πρόβλημα έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερο, εξαιτίας της εγκατάλειψης των ζώων από τους ιδιοκτήτες τους, η οποία έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια. Πολλά από αυτά αγοράζονται για να χρησιμοποιηθούν για κυνήγι και αν οι ιδιοκτήτες τους διαπιστώσουν ότι δεν κάνουν, τότε απλώς τα πετάνε στο δρόμο.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version