Site icon runnfun.gr

Με την «Ανατολή» θα κυνηγήσουν το Ολυμπιακό όνειρο οι Μάντης- Καγιαλής

Με την «Ανατολή» θα κυνηγήσουν το Ολυμπιακό όνειρο οι Μάντης- Καγιαλής

Ο συντάκτης του runnfun.gr Αντώνης Κυρίκος με τους Ολυμπιονίκες μας Παύλο Καγιαλή και Παναγιώτη Μάντη

Του Αντώνη Κυρίκου

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, οι Χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο, Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, παρουσία των Χρυσών Χορηγών Blue Star Ferries & Eurobank, παρουσίασαν το νεότευκτο αγωνιστικό τους σκάφος και προχώρησαν με το εθιμοτυπικό «βάπτισμά» του, τηρώντας τη ναυτική παράδοση.

Η «Ανατολή», όπως ονομάστηκε το νέο σκάφος τύπου 470 των Ελλήνων Πρωταθλητών, καλείται να συνοδεύσει το δίδυμο των επιτυχιών στη νέα τους Ολυμπιακή καμπάνια βάζοντας πλώρη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Στα αποκαλυπτήρια η κα. Λίνα Τσέργα είχε την τιμή να βαφτίσει την Ανατολή βρέχοντας την πλώρη της με την εμβληματική σαμπάνια Moët & Chandon, συνώνυμη της επιτυχίας και ευχόμενη «ούριο άνεμο» στον καθημερινό αγώνα των αθλητών.

Η «Ανατολή» είναι ειδική παραγγελία από Γερμανό κατασκευαστή και όλα τα συστήματα που περιλαμβάνει τοποθετήθηκαν σύμφωνα με τις προδιαγραφές και υποδείξεις των ιστιοπλόων, ώστε να δοθεί έμφαση και στην παραμικρή λεπτομέρεια και να καθιστά την ομάδα αξιόπλοη.

Τα επόμενα βήματα για την εξέλιξη των υλικών θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο στην Ιαπωνία, όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική προπόνηση ώστε οι αθλητές να μελετήσουν και να σχεδιάσουν τα πανιά που θα χρησιμοποιήσουν στο μέρος που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησαν οι δυο ιστιοπλόοι αναφέρθηκαν στο αγωνιστικό τους πρόγραμμα, το μεγάλο στόχο της χρονιάς που είναι η εξασφάλιση του εισιτηρίου της χώρας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και σε προσωπικά βιώματα και εμπειρίες που σφυρηλάτησαν τους χαρακτήρες τους στο παρελθόν.

Στάθηκαν στην αμέριστη υποστήριξη που απολαμβάνουν από τους χορηγούς τους, με τους οποίους τους συνδέει η αγάπη για τη θάλασσα, η πειθαρχία και το πείσμα για την κορυφή.  Ειδική μνεία έγινε στους χρυσούς χορηγούς Blue Star Ferries και Eurobank.

Πέρα από τους 2 Χρυσούς Χορηγούς Eurobank και Blue Star Ferries, οι Έλληνες Ολυμπιονίκες έχουν χρόνια στο πλευρό τους την Sirios Shipmanagement, ενώ επίσης υποστηρίζονται  χορηγικά από τους Porsche, Yamaha, Technohull, Holmes Place και Ermenegildo Zegna. Την αντιηλιακή τους προστασία επιμελείται η La Roche-Posay ως Suncare Partner και η ομάδα των χορηγών συμπληρώνεται από την Garmin ως Technology Sponsor.

Έχουμε όλη την ευθύνη

Το runnfun.gr βρέθηκε στην παρουσίαση της «Ανατολής» και συνομίλησε με το δίδυμο της ιστιοπλοΐας που μας έχει κάνει υπερήφανους στις θάλασσες του κόσμου.

Στη θάλασσα προς το Τόκιο πόσες φουρτούνες μπορεί να έχει μια τέτοια διαδρομή;

Οι φουρτούνες είναι πάρα πολλές. Κάθε μέρα και μια διαφορετική. Τις διαχειριζόμαστε και συνεχίζουμε. Ο στόχος είναι πάντα κοινός, θα ταξιδέψουμε στην Ανατολή και βάζουμε τα δυνατά μας για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Από το Ρίο προς το Τόκιο, όταν έρθει η πρόκριση, ποιο είναι το επόμενο στάδιο για να προσαρμοστείτε σε «άγνωστες θάλασσες»;

Αυτό που χρειάζεται είναι αυτή η ομάδα που παρουσιάσαμε σήμερα, η χορηγική ομάδα που έχουμε. Από εκεί και πέρα χρειάζεται εμπειρία πολύ, στο άθλημα είναι το Α και το Ω, και πολύ πείσμα.

Με τα πανιά της Eurobank και τις Blue Star Ferries κοιτάτε πια στα μάτια σε επίπεδο οργάνωσης τους ξένους αθλητές;

Τώρα είμαστε σε θέση σαν Ελλάδα, σαν δίδυμο, σαν Μάντης-Καγιαλής,  να μπορούμε να διδάξουμε εμείς τους έξω  πως οργανώνεται το άθλημα και πως πρέπει να είναι οι χορηγοί. Με τη βοήθεια τους μπορούμε να τους κοιτάμε κατάματα όλους. Να μη μας λείπει τίποτα στη προετοιμασία μας. Όλοι η ευθύνη είναι πάνω μας , δεν έχουμε δικαιολογία.

Και το όνομα του σκάφους «Ανατολή»!

Θα ταξιδέψουμε με την «Ανατολή» προς την Ανατολή. Προορισμός η Ιαπωνία, η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Επίσης η «Ανατολή» είναι το αισιόδοξο μήνυμα μιας ημέρας που ξημερώνει. Πιστεύουμε πως είναι το ιδανικότερο όνομα για το σκάφος μας.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version