Site icon runnfun.gr

Με λευχαιμία διαγνώστηκε 18χρονη Γιαπωνέζα κολυμβήτρια

Με λευχαιμία διαγνώστηκε 18χρονη Γιαπωνέζα κολυμβήτρια

Σοκ στην παγκόσμια κολύμβηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι η 18χρονη κολυμβήτρια από την Ιαπωνία Ρικάκο Ικέε διαγνώστηκε με λευχαιμία. H είδηση έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του χρυσού Ολυμπιονίκη Νέιθαν Άντριεν ότι πάσχει από καρκίνο των όρχεων. Η Ίκεε, κορυφαία Γιαπωνέζα κολυμβήτρια και μια από τις ελπίδες της χώρας για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020 έκανε την σχετική ανακοίνωση στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter.

Όπως εξήγησε αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ βρισκόταν στην Αυστραλία και επέστρεψε εσπευσμένα στην πατρίδα όπου οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε αποκάλυψαν την ασθένεια. Η ίδια εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι με την κατάλληλη θεραπεία θα μπορέσει να γίνει καλά.

Η Ικέε θεωρείται από τις σπουδαιότερες κολυμβήτριες αυτή την στιγμή στον κόσμο. Ολοκλήρωσε το 2018 έχοντας την καλύτερη επίδοση στον κόσμο, στα 100 μέτρα πατελούδα. Η 18χρονη Γιαπωνέζα ήταν ταχύτερη και από την Σάρα Σέστρεμ, κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στο αγώνισμα.

Η νεαρή κολυμβήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο, 50μ. και 100μ. πεταλούδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων στην Ιντιανάπολη.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version