Site icon runnfun.gr

Με επιτυχία το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου ΑμεΑ

Στις 15 και 16 Μαΐου διεξήχθη στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης  το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου Ανθρώπων με Αναπηρίες καθώς και ο διεθνής αγώνας με την επωνυμία «Festos European Para Cycling Cup 2021».

Έλαβαν μέρος 13 ομάδες ΑμεΑ με 50 αθλητές.

Αρκετοί από τους αθλητές είναι μέλη της εθνικής ομάδας και λαμβάνουν μέρος σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις με στόχο την πρόκρισή τους στους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο (Κατερίνα Λατίφ τρίκυκλο, Χρήστος Σανδαλάκης ταντεμ, Νικόλαος Παπαγγελής ποδήλατο, Αθανάσιος Συρμας χειρήλατο, Ευγενία Σταμάτη – Αργυρω Μηλάκη ταντεμ). Άλλωστε η διοργάνωση υπάγεται στο διεθνές καλεντάρι για την συγκομιδή βαθμών για την βαθμολόγηση των αθλητών στη παγκόσμια κατάταξη.

Είναι η πρώτη επίσημη διοργάνωση της αθλητικής ομοσπονδίας ΑμεΑ  μετά τη δεύτερη καραντίνα και αποτέλεσε μία επίσημη επιτυχημένη δοκιμή για το νέο τρόπο διεξαγωγής αγώνων λόγω των υγειονομικών δεδομένων που επικρατούν, με αυστηρή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων και κανόνων. Όλες οι αποστολές υποβλήθηκαν σε ραπιντ τεστ πριν από την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο. Η τήρηση αποστάσεων και η χρήση μάσκας ήταν υποχρεωτική σε αθλητές και συνοδούς καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων εκτός από την ώρα που οι αθλητές αγωνίζονταν.

Τα αγωνίσματα της ποδηλασίας δρόμου είναι δύο.  Η ατομική χρονομέτρηση που διεξήχθη την πρώτη μέρα και ο δρόμος αντοχής τη δεύτερη.  Στην  ατομική χρονομέτρηση οι αθλητές πρέπει να διανύσουν απόσταση 20χλμ. Στο αγώνα αντοχής η απόσταση που πρέπει να διανύσουν ποικίλλει,  από 30 χλμ έως 90χλμ, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία υπάγεται κάθε αθλητής.

Την εκκίνηση του αγώνα έδωσε το Σάββατο 15 Μαΐου ο Υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με παρουσία και της Προέδρου της Ομοσπονδίας των Ανθρώπων με Αναπηρίες,  κας Ιωάννας Καριοφυλλη.

Ο σύλλογος Ιωνάς έδωσε δυναμικά το παρόν στον αγώνα με εννέα αθλητές του.

Χαράλαμπος Κεραμετσίδης (τρίκυκλο),  Δημήτρης Φουτρής (τρίκυκλο), Σάντρα Ρούπα – Αθήνα Χατζιστύλλη (τάντεμ), Αποστόλης Μπουρλής (χειρήλατο), Κωνσταντίνος Οχταπόδης (χειρήλατο), Νικόλαος Διαμαντόπουλος (ποδήλατο), Δημήτρης Λίτσιος (ποδήλατο), Μιχάλης Καλλερές (ποδήλατο).

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version