Site icon runnfun.gr

Marathon des Sables: Δίνουν μάχη οι δύο Έλληνες στη Σαχάρα

Participants of the "Marathon des Sables" (Desert Marathon) trek 28 March 2007, 350 km south of Ouarzazate, during the fouth stage of the 22nd edition of the marathon. Participants of the Desert Marathon have to walk all along the 230 km during 7 days in the South of Morocco. AFP PHOTO/PIERRE VERDY (Photo credit should read PIERRE VERDY/AFP/Getty Images) ORG XMIT: VV015

Ο πιο δύσκολος υπερμαραθώνιος του κόσμου συνεχίστηκε με το δεύτερο και το τρίτο σκέλος στη μαροκινή Σαχάρα. Το Marathon des Sables ξεκίνησε τη δεύτερη ημέρα του από το Εργκ Ζναϊγκουί και μετά από 41,3 χιλιόμετρα ολοκληρώθηκε στο Ουέντ Μουνγκάρφ.

Παρά τη διαφορετική διαδρομή, τα αποτελέσματα ήταν πανομοιότυπα με το πρώτο σκέλος. Στους άντρες επικράτησε ο Μαροκινός Ρασίντ Ελ Μοραμπιτί σε 3 ώρες, 24 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα και στις γυναίκες η Νατάλια Σέντικ από τη Ρωσία. Ο Έλληνας, Δημήτρης Κασίμης, βρίσκεται στην 74η θέση της γενικής κατάταξης, καθώς τερμάτισε το δεύτερο σκέλος σε 4 ώρες και 41 λεπτά. Ο Τόλης Βυζαρέλης ταλαιπωρήθηκε αρκετά αλλά τερμάτισε σε 7 ώρες και 35 λεπτά.

Στην τρίτη μέρα τα 37.5 χλμ έγιναν σε 4.35 για τον Δημήτρη Κασίμη με πολύ καλό πλασάρισμα στην 50αδα! Τερματισμός σε 6.21 για τον Τόλη Βυζαρέλη που συνεχίζει παρά την κούραση.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες έχουν αρχίσει να επηρεάζουν τον Δημήτρη και τον Τόλη, καθώς οι πρώτες στομαχικές διαταραχές έκαναν την εμφάνισή τους. 
«Τα πάντα καίνε, σκηνές, κουβέρτες… δε σου κάνει αίσθηση να φας από την ζέστη, αλλά και από την σκόνη και την βρωμιά…».

Δημήτρης και Τόλης έχουν να αντιμετωπίσουν αύριο το 4ο ετάπ, μήκους 83 χιλιομέτρων. 
«Ο αυριανός αγώνας θα είναι καθαρά ένας αγώνας τακτικής και για τους δυο. Το κυρίως μέλημά μας θα είναι η οικονομία δυνάμεών και στόχος απλά ο τερματισμός. Ο αγώνας δεν τελειώνει με το 4ο ετάπ, έχει συνέχεια… »

Πηγή: http://gr.euronews.com

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version