Site icon runnfun.gr

Ιωνάς: Αφετηρία το ΟΑΚΑ τερματισμός στους Δελφούς για 2η φορά!

Το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 οι αθλητές του Συλλόγου Ιωνάς Τμήμα Θεραπευτικής αγωγής ΑμεΑ πρόσθεσαν ένα κομμάτι στην ιστορία του αθλητισμού και  ειδικότερα των ανθρώπων με αναπηρίες αφού διένυσαν απόσταση 180 km από το Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών (άγαλμα Σπύρου Λούη) μέχρι τους Δελφούς.

Ένα ταξίδι που ένωσε το Αθλητικό Κέντρο που έλαβαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004 με την πόλη των Δελφών όπου στην αρχαιότητα διοργανώνονταν τα “Πύθια”, αγώνες πανελλήνιας εμβέλειας, δεύτεροι σε σημαντικότητα μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Το εγχείρημα αυτό είναι μοναδικό καθώς για πρώτη φορά μία τέτοια απόσταση διανύεται από ανθρώπους με κινητικές και οπτικές αναπηρίες με τη χρήση ποδηλάτων, ειδικών  ποδηλάτων (τρίκυκλα και ταντεμ) και χειρήλατων σε μορφή σκυταλοδρομίας. Σκοπός της δράσης αυτής είναι η ανάδειξη του μηνύματος “Όλοι ίσοι όλοι διαφορετικοί”

Τους αθλητές ΑμεΑ του ΙΩΝΑ, μετά την 11ωρη διαδρομή τους υποδέχθηκαν θερμά η τοπική κοινωνία και οι αρχές της πόλης των Δελφών απονέμοντάς τους αναμνηστικά βραβεία κατά τον τερματισμό, καθώς επίσης και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ “Σπύρος Λούης” κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής σε συνεργασία και με την υποστήριξη του οποίου διεξήχθη η ποδηλατοδρομία. Την επομένη, οι αθλητές επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο των Δελφών.

Αύριο Σάββατο 16/10/2021 η δράση των αθλητών του Ιωνά θα επαναληφθεί.
Αφετηρία πάλι το ΟΑΚΑ άγαλμα Σπύρου Λούη και τερματισμό στους Δελφούς.

Η περσινή δράση είχε αποτυπωθεί φωτογραφικά από τον φίλο του συλλόγου Σίφι Σακαλάκ και οι φωτογραφίες θα παρουσιαστούν το Σάββατο και την Κυριακή 17/10  στο Δημαρχείο των Δελφών.

Τα τελευταία χλμ. από την Αράχωβα προς τους Δελφούς τους αθλητές θα τους συνοδεύσουν μέλη του αθλητικού σωματείου ποδηλασίας Ζευς

Η έκθεση φωτογραφίας θα επαναληφθεί την περίοδο των Χριστουγέννων στο ΟΑΚΑ.

Οι αθλητές που θα λάβουν μέρος είναι:

Οκταπόδης Κώστας
Ρούπα Σάντρα
Παππάς Αντώνης
Λίτσιος Δημήτρης
Μπέλλος Γιώργος
Φούτρης Δημήτρης
Αρμάος Φραγκίσκος
Κορομηλάς Χρήστος
Βούτζαλη Βασιλική
Γιώργος Γκούντας

Την αποστολή θα υποδεχθούν και θα φιλοξενήσουν στους Δελφούς.

Ο ΔήμαρχοςΤάγκαλης Παναγιώτης.
Η Αντιδήμαρχος  Σεγκούνη Χρύσα.
Ο Καϊλόγιαννος Παρασκευάς Πρόεδρος πολιτιστικού οργανισμού.

Ο εξωραϊστικός σύλλογος Δελφικός Κύκλος με εκπρόσωπο τον  Θοδωρή Θεοδωράκη.
Το εστιατόριο Βάκχος
Το ξενοδοχείο Λέφας (Κατερίνα Λέφα )
Ο Ποδηλατικό σύλλογος Ζευς.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version