Site icon runnfun.gr

Ioannina Lake Run και Garmin δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο

Κοινωνοί, συμμέτοχοι και υποστηρικτές του σημαντικού έργου που παρέχουν σε παιδιά και ενήλικες με αναπηρία σύλλογοι και φορείς της πολύς των Ιωαννίνων μπορούν να γίνουν όλοι οι Γιαννιώτες, συμμετέχοντας στον 11ο Γύρο Λίμνης που διοργανώνεται στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου από τον ο Α.Ο Ποσειδών και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Limni.

Ο φετινός αγώνας των 5 χιλιομέτρων δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο και καλεί τον κάθε πολίτη να δείξει την αλληλεγγύη του, απλά μέσω της συμμετοχής του στον αγώνα. Η εταιρία πλοήγησης και αθλητικών ρολογιών Garmin, χορηγός του αγώνα των 5 χιλιομέτρων και official time keeper του Ioannina Lake Run, προσφέρει για κάθε συμμετοχή το ποσό των 2 ευρώ, προκειμένου να ενισχύσει το έργο κοινωφελών ιδρυμάτων.

Το συνολικό ποσό θα διατεθεί στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) Ιωαννίνων, στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Μέριμνα», στο παράρτημα Ιωαννίνων του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα», στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Κυψέλη» Ιωαννίνων και στο παράρτημα Ηπείρου της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων. Κάθε συμμετέχοντας, με την εγγραφή του στον αγώνα, στο www.ioanninalakerun.gr ή στο Κέντρο Εγγραφών (Αβέρωφ 4), μπορεί να επιλέξει τον σύλλογο ή τον φορέα που θέλει να υποστηρίξει.

«Το οικονομικό όφελος για τους πέντε φορείς μπορεί να μην είναι τεράστιο, αλλά στόχος μας είναι να δείξουμε τον κοινωνικό χαρακτήρα της διοργάνωσης, σε μια εποχή που -ιδιαίτερα οι φορείς αυτοί- περνούν δύσκολα. Θέλω να καλέσω την πόλη, που πάντα μας στηρίζει και είναι κοντά μας, να συμμετέχει και να αγκαλιάσει τον Γύρο της Λίμνης για έναν ακόμη λόγο», σημείωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ηλίας Σπυριούνης.

Αρωγοί και υποστηρικτές στη διοργάνωση, για μια ακόμη χρονιά, είναι η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών, με την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικών Θεμάτων Γιούλα Μητροκώστα και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής Νίκο Γκόλα να τονίζουν την αξία του εγχειρήματος για την ενίσχυση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, αλλά και της διοργάνωσης συνολικά για την τουριστική προβολή της περιοχής.

«Είμαστε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια, πόσο μάλλον σε αυτή την περίπτωση, που ένα μέρος των εσόδων θα διατεθούν σε φορείς που αγωνίζονται για να βοηθήσουν άτομα που βρίσκονται σε δυσμενέστερη κατάσταση από τους υπόλοιπους. Έχει μεγάλη σημασία οι πολίτες να αγκαλιάσουν αυτές τις αθλητικές δραστηριότητες, να σταθούν δίπλα στον 11ο Γύρο Λίμνης και μέσα από αυτόν, αξίζει τον κόπο, να τονίσουμε την έννοια του εθελοντισμού, της προσφοράς και της βοήθειας στον συνάνθρωπό μας», σημείωσε η κ. Μητροκώστα.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version