Site icon runnfun.gr

Η θέση του ΣΕΓΑΣ για τον Αργολικό και τους μαζικούς αγώνες δρόμου

Εξειδικευμένες οδηγίες προπόνησης αγωνισμάτων στίβου

Ανακοίνωση με την οποία παίρνει θέση για τα όσα δυσάρεστα συνέβησαν κατά τη διεξαγωγή του αγώνα «Δρόμος Αργολικού κόλπου», εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ την οποία κοινοποίησε προς το runnfun.gr που δημοσίευσε τόσο το ρεπορτάζ, όσο και τη θέση του για το θέμα.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης στο runningnews.gr και στο runnermagazine.gr και στον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΡ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και εστάλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στον Δήμο Ναυπλιέων και στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας.

Η τοποθέτηση εκδόθηκε από την Επιτροπή Αγώνων σε Δημόσιο Δρόμο και Βουνό και υπογράφεται από τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο και τον Γεν. Γραμματέα Βασίλη Σεβαστή.

Η ανακοίνωση έχει τίτλο: Δημοσιεύσεις και δηλώσεις κατά του ΣΕΓΑΣ κατά την διοργάνωση αγώνα με την επωνυμία «Δρόμος Αργολικού κόλπου» και αναφέρει αναλυτικά:

Με έκπληξη τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε μια αήθη επίθεση προς τον ΣΕΓΑΣ για τα γεγονότα που εξελίχτηκαν κατά τη διοργάνωση του αγώνα με την επωνυμία «Δρόμος Αργολικού κόλπου», την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020.

Ο ΣΕΓΑΣ σεβόμενος όλους τους διοργανωτές αγώνων, προσπάθησε και προσπαθεί για τον καλύτερο συντονισμό και την ποιοτική αναβάθμιση του δρομικού κινήματος. Για το λόγο αυτό συνεργάστηκε και συνεργάζεται με όλους τους φορείς για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για τη διεξαγωγή του παραπάνω αγώνα, δεν είχαμε καμία ενημέρωση και ούτε μας έγινε αντίστοιχο αίτημα από τους διοργανωτές για την έγκρισή του από την Ομοσπονδία, ούτε εφέτος, αλλά ούτε και τα προηγούμενα 18 έτη. Άλλωστε ο συγκεκριμένος αγώνα σύμφωνα με τους Κανονισμούς Αγώνων, δεν εντάσσεται στην δικαιοδοσία μας και για αυτό δεν είχαμε γνώση ούτε εμπλοκή για τη διεξαγωγή του.

Για τις αθλητικές συναντήσεις που διεξάγονται σε Ειδικές αθλητικές εγκαταστάσεις (υπαίθριες)  και αφορούν επίσημα αγωνίσματα (Κανονισμοί Αγώνων World Athletics – άρθρα 240, 250, 251, 252) που διεξάγονται σε Ολυμπιακούς Αγώνες ή Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, από Διεθνείς Ομοσπονδίες αναγνωρισμένες από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η σχετική Νομοθεσία (Ν 4603/2019 τροποποιημένων άρθρων 56Β, 56Δ του ν. 2725/1999) προβλέπει ότι την άδεια διεξαγωγής την χορηγεί η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, μετά από έγκριση της οικείας αναγνωρισμένης αθλητικής Ομοσπονδίας (και όχι άλλης αρχής) σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 56Δ – ν. 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 και την παρ. 4 του άρθρου 42 του Ν. 4603/2019.

Τα αγωνίσματα που ρητά αναφέρονται στο Νόμο, είναι ο Μαραθώνιος, ο Ημιμαραθώνιος και οι αποστάσεις που είναι κυρίως τα 5.000 μ. και τα 10.000 μ. που διεξάγονται επίσημα πρωταθλήματα.

Κάθε άλλη απόσταση, ακόμα και στις περιπτώσεις που τεχνηέντως οι διοργανωτές προσθέτουν ή αφαιρούν κάποια μέτρα από την επίσημη απόσταση, προκειμένου να παρακάμψουν το νόμο (π.χ. 9980. Αντί 10.000 ή 5005 μ. αντί για 5.000. ή 21.000 μ. αντί ημιμαραθωνίου) δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου 4603/2019, παρ’ ότι αποτελούν ασόβαρες πρακτικές.

Τέλος, λυπούμαστε για την περιπέτεια του διοργανωτή καθώς και για όλους εκείνους που χωρίς δεύτερη σκέψη προβαίνουν σε δηλώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εμείς ως Ομοσπονδία θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για τη συνεχή αναβάθμιση του αθλητισμού και της άθλησης.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Δείτε την επιστολή

segas-argolikos

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version