Site icon runnfun.gr

Η Τέχνη καλωσορίζει τον Αθλητισμό στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείου Ύδρας!

Η Τέχνη καλωσορίζει τον Αθλητισμό στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείου Ύδρας!

Στο πλαίσιο των αγώνων SwimRun HYDRA 2018 που για πρώτη φορά διοργανώνονται στη χώρα μας και στο νησί της Ύδρας, το Ιστορικό Αρχείο – Moυσείο Ύδρας συμμετέχει στη διοργάνωση καλωσορίζοντας στο χώρο του (αίθουσα Διονυσίου & Ίνγκριντ Κουντουριώτη), την Παρασκευή 16/11/2018 στις 7 το απόγευμα, τους αθλητές, τους συνοδούς τους και τους φίλους Υδραίους και φιλυδραίους με την προβολή ενός τρίπτυχου ντοκιμαντέρ – πορτραίτου του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη Αλέκου Φασιανού και μιας αναφοράς στη ζωή του από τον σκηνοθέτη Λάκη Παπαστάθη. Μετά την προβολή στην οποία θα παραστεί και ο Αλέκος Φασιανός, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τον Σκηνοθέτη, την Διευθύντρια του Ι.Α.Μ.Υ. Ντίνα Αδαμοπούλου και τον Ζωγράφο Αλέξη Βερούκα που θα ξεναγήσουν το κοινό στην έκθεση «Ο Φασιανός στη Γαλλία» (“Fassianos en France”).

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ενημέρωση των συμμετεχόντων στο SwimRun 2018 αθλητών και η βραδιά θα κλείσει για όλους με PASTA PARTY και πολλή μουσική στους ανοιχτούς χώρους του λιμανιού μπροστά και γύρω από το Μουσείο.

Λίγα λόγια σχετικά με την προβολή 

Ένα ντοκιμαντέρ για τον Αλέκο Φασιανό

Εκπομπή Παρασκήνιο, σκηνοθεσία Λάκης Παπαστάθης

1.Τρίπτυχο για τον Αλέκο Φασιανό (52’, 1993)

Α) Στην Παλιά γειτονιά. Ο ζωγράφος «επιστρέφει» στο παλιό του σπίτι στην περιοχή του σταθμού Λαρίσης και θυμάται την παιδική του ηλικία. Ένα ερασιτεχνικό φιλμ της δεκαετίας του 1950 παρουσιάζει τον ίδιον εικοσάχρονο, τους γονείς του και τα αδέρφια του.

Β) Ζωγραφίζοντας για το θέατρο. Ο Αλέκος Φασιανός εκφράζει τις απόψεις του για τη σκηνογραφία στο θέατρο και «παίζει» ο ίδιος διάφορους ρόλους. Ενώ ζωγραφίζει μακέτες για τα σκηνικά, μας μιλάει για τον τρόπο που η ζωγραφική του προσαρμόζεται στη θεατρική πράξη.

Γ) Περίπατος στη Βάρη. Είναι γνωστός ο θαυμασμός του Αλέκου Φασιανού για την αρχιτεκτονική των αυθαιρέτων συνοικιακών κατοικιών με τους τσιμεντόλιθους, το κοτετσόσυρμα και τα πρόχειρα υλικά. Μαζί με το συνεργείο του Παρασκηνίου ανιχνεύει και ζωγραφίζει στη Βάρη Αττικής αυθαίρετα κτίσματα που τον γοητεύουν.Το ντοκιμαντέρ επιλέχθηκε και προβλήθηκε στο Μουσείο Μπομπούρ, σε ένα ειδικό φεστιβάλ ανάμεσα σε 17 ταινίες για μεγάλους ζωγράφους από όλον τον κόσμο.

 

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version