Site icon runnfun.gr

Η πνευμονολόγος Ασημίνα Γκάγκα νέα συνεργάτιδα του ΣΕΓΑΣ

Η πνευμονολόγος Ασημίνα Γκάγκα νέα συνεργάτιδα του ΣΕΓΑΣ

Ο ΣΕΓΑΣ στο πλαίσιο της σταδιακής επανεκκίνηση του αθλητισμού θεώρησε αναγκαίο να προσθέσει στην υγειονομική επιτροπή της συνεργάτη πνευμονολόγο, προκειμένου να έχει τις κατευθύνσεις ενός ειδικού σε σχέση με το προπονητικό και το αγωνιστικό επίπεδο σε ό,τι αφορά τον covid-19.

Ο ΣΕΓΑΣ επέλεξε να συνεργαστεί με μια κορυφαία επιστήμονα με εμπειρία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την Ασημίνα Γκάγκα, συνοντίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, η οποία στο πρόσφατο παρελθόν διατέλεσε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ERS).

Η συνεργασία με την κ. Γκάγκα ξεκινά άμεσα έτσι ώστε να διαμορφωθούν αναλυτικοί κανόνες για τη διεξαγωγή αγώνων και προπονήσεων, σε συνεργασία με την υγειονομική επιτροπή, και πάντα λαμβάνοντας υπόψιν τις οδηγίες της ειδικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αλλά και τυχόν οδηγίες που θα έρθουν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αθλητισμού. Στόχος της ομοσπονδίας είναι να προχωρήσει στη νέα εποχή του αθλητισμού με σιγουριά, γνώση, με γνώμονα πάντα την Δημόσια Υγεία και τη διατήρηση του στίβου στην κανονική του μορφή.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version