Site icon runnfun.gr

Η Nike κάνει “λίφτινγκ” και (ξανα)πουλάει ανακυκλωμένα παπούτσια

Του Μάνου Χατζηγιάννη-Κουζουλοί Δρομείς/Ομάδα Αλληλεγγύης

Δεν μπορείς να αγοράζεις συνέχεια ακριβά αθλητικά παπούτσια; Η τελευταία έμπνευση της Nike σου δίνει την λύση. Όχι δεν είναι σαν το ΑΜΑΝ-Teleshopping!

Με το βλέμμα στην περιβαλλοντική, κοινωνική και εταιρική εξέλιξη η γνωστή εταιρεία αποφάσισε να ανοίξει ένα νέο τμήμα στο εσωτερικό της, όπου θα αρχίσει να ανακαινίζει τα πάνινα παπούτσια και να τα μεταπωλεί στους καταναλωτές σε φθηνότερες τιμές. Βασικά, πρόκειται για ένα “λίφτινγκ” που θα επιτρέψει στους Αμερικανούς φτωχούς εργαζόμενους να έχουν καλύτερα πάνινα παπούτσια (ελαφρώς χρησιμοποιημένα) με έκπτωση έως και 40%.

Η Nike είπε ότι θα καθαρίσει τα “λίγο φθαρμένα ή ελαφρώς ατελή πάνινα παπούτσια” με το χέρι και θα τα ετοιμάσει για μεταπώληση. Προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις για το πρόγραμμα ανακαίνισης, τα πάνινα παπούτσια πρέπει να επιστραφούν στα καταστήματα εντός δύο μηνών από την αγορά τους.

“Αφού ένας αγοραστής επιστρέψει ένα ζευγάρι παπούτσια στη Nike μέσα σε ένα χρονικό πλαίσιο επιστροφής 60 ημερών, τα κατάλληλα υποδήματα προστίθενται στη σειρά Nike Refurbished. Κάθε ζευγάρι επιθεωρείται και ανακαινίζεται με το χέρι και, στη συνέχεια επιδέχεται βαθμολογία κατάστασης.

Η ομάδα χρησιμοποιεί έναν αριθμό διαφορετικών προϊόντων και εργαλείων για να επιστρέψουν τα παπούτσια όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην καλύτερη νέα κατάσταση. Μόλις τα παπούτσια επιστρέψουν σε ένα κατάστημα της Nike, η τιμή βασίζεται στον τύπο υποδημάτων και στον βαθμό της κατάστασης “, δήλωσε η Nike στον ιστότοπό της.

Η νέα αυτή… φάμπρικα είναι μέρος της τελευταίας προσφοράς της Nike, που επιτρέπει στους καταναλωτές να επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής των υποδημάτων…σώζοντας έτσι τον πλανήτη μειώνοντας το αποτύπωμα των αποβλήτων του. Περίπου 15 καταστήματα με έδρα τις ΗΠΑ θα μεταφέρουν ανακαινισμένα υποδήματα μέχρι τα τέλη Απριλίου, και περισσότερα καταστήματα θα έχουν τα ελαφρώς χρησιμοποιημένα παπούτσια σε απόθεμα μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

“Μέχρι δεκαπέντε καταστήματα που εδρεύουν στις ΗΠΑ θα μεταφέρουν παπούτσια Nike Refurbished μέχρι τα τέλη Απριλίου 2021, με σχέδια να ενσωματώσουν περισσότερο από αυτό το προϊόν σε επιπλέον καταστήματα με έδρα τις ΗΠΑ τον επόμενο χρόνο”, δήλωσε η Nike.

Το κουτί των ελαφρώς χρησιμοποιημένων παπουτσιών έχει ένα μήνυμα που γράφει, “Move To Zero”.

Οι μεγάλοι λιανοπωλητές που πωλούν ανακαινισμένα ρούχα και παπούτσια αποτελούν ένα αυξανόμενο φαινόμενο τα τελευταία χρόνια. Η αγορά μεταχειρισμένων έχει αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του COVID καθώς εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους και περίπου 18 εκατομμύρια Αμερικανοί εξακολουθούν να ζουν με επιδόματα ανεργίας περισσότερο από ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας.

Λιανοπωλητές όπως τα Macy’s, η GAP, το IKEA, η Nordstrom, μεταξύ άλλων, έχουν εισέλθει στο χώρο των μεταχειρισμένων τα τελευταία χρόνια καθώς αναγνωρίζουν ότι οι καταναλωτές γίνονται ολοένα και φτωχότεροι.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version