Site icon runnfun.gr

Η 37χρονη Ελληνίδα που έβαλε στόχο να κατακτήσει το Έβερεστ

Στα 37 της χρόνια έχει ήδη κατακτήσει τις κορυφές των βουνών στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες. Ο μεγάλος της στόχος είναι η κατάκτηση του Έβερεστ, της κορυφής του κόσμου, στην οποία καμία Ελληνίδα δεν έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι στιγμής.

Η Κική Τσακαλδήμη, πάντως, υπάλληλος στη Δημοτική βιβλιοθήκη της Αλεξανδρούπουλης αισθάνεται ότι μπορεί αυτό να το αλλάξει.

Από τη Γεωργία και το όρος Κάζμπεκ (5.045 μέτρα), το τρίτο υψηλότερο στη χώρα, πλέον η Κική έχει βάλει πλώρη για την κατάκτηση του πιο ψηλού βουνού του Εκουαδόρ με κορυφή στα 6.263 μέτρα και συνεχίζει την προετοιμασία της για τα 8.848 μέτρα του Έβερεστ , μια αποστολή που θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάιο.

Δείτε τι γράφει η ίδια στην ιστοσελίδα της:

“Το όνομά μου είναι Κική Τσακαλδήμη, είμαι 37 ετών και ζω στη πόλη που γεννήθηκα, την Αλεξανδρούπολη. Εργάζομαι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μου. Μέχρι πρόσφατα δεν είχα κανένα υπόβαθρο στην αναρρίχηση ή στην ορειβασία σε ψηλά βουνά, αλλά μέσα μου, δημιουργήθηκε και πήρε υπόσταση ένα μεγάλο όνειρο η ανάβαση στη κορυφή Έβερεστ.
Τρόπος ζωής & Στόχοι

Από μικρή γυμνάζομαι πολύ και σε αρκετά αθλητικά πεδία. Αυτό γίνεται τόσο αβίαστα και ευχάριστα που αποτελεί για μένα τρόπο ζωής. Έχω αναμνήσεις από μια όμορφη παιδική ηλικία “παρέα” για χρόνια με το άθλημα του TAE.KWON.DO, τρέχω μεγάλες αποστάσεις, κάνω πεζοπορία σε τακτική βάση, παίζω τένις – άλλος μεγάλος έρωτας, κολυμπάω σε ανοιχτή θάλασσα, και συχνά “χάνομαι” χαράζοντας τα δικά μου πολύωρα ποδηλατικά μονοπάτια… Αυτή είναι η φιλοσοφία του τρόπου που έχω επιλέξει να ζω και την ακολουθώ αβίαστα, στάση ζωής που συνδυάζει την σωματική άσκηση με διαλογισμό και γιόγκα.

Φέτος με μεγάλη χαρά σας λέω ότι επιμελήθηκαν και πραγματώσαμε, το πρώτο TEDxAlexandroupolis, συντονίζοντας μια ομάδα νέων ανθρώπων με ιδιαίτερες “ανησυχίες” και “δημιουργώντας” μαζί τους έναν κύκλο, δέκα πραγματικά, υπέροχων ομιλητών. Event, που είχε θετική αποδοχή από ολόκληρη την πόλη και το θέμα του «Κάθε όνειρο χρειάζεται μια δράση» αποτελεί την αντανάκλαση και της δικής μου προσπάθειας να κατακτήσω την κορυφή Έβερεστ”.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την Κική και το εγχείρημά της με ένα κλικ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version