Site icon runnfun.gr

Η 16χρονη αθλήτρια από την Αιθιοπία που μοιάζει με… παλαίμαχη!

Η 16χρονη αθλήτρια από την Αιθιοπία που μοιάζει με... παλαίμαχη!

H Γκιρμαουίτ Γκεμπερζιχέρ (Girmawit Gebrzihair) ήταν αναμφισβήτητα μια από τις πρωταγωνίστριες Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U20 που έγινε στη φινλανδική πόλη του Τάμπερε, αλλά για τους λάθους λόγους.

Η 16χρονη (!) αθλήτρια από την Αιθιοπία, που γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2001 σύμφωνα με το επίσημο αρχείο της IAAF και ως εκ τούτου δεν έχει κλείσει ακόμα τα 17,  φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Κέρδισε το χάλκινο στα 5.000μ.

Η αθλήτρια που κέρδισε το χάλκινο στα 5.000 μέτρα των γυναικών μέτρων, από την πρώτη της παρουσία στο πρωτάθλημα, είχε κεντρίσει τα βλέμματα με την εμφάνισή της που δεν θυμίζει 16χρονο κορίτσι.

Η νομοθεσία λέει ότι η IAAF οφείλει επαληθεύσει την ηλικία σε κάθε συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες, αλλά η περίπτωση της Γκεμπερζιχέρ, ίσως να εκθέτει κατά κάποιο τρόπο το σύστημα ελέγχου.

Θα επανεξεταστεί το θέμα

Ισπανικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι θα πραγματοποιηθεί σχετική έρευνα για την ηλικία της, ενώ σημειώνεται ότι σε τέτοιου είδους αγώνες οι έλεγχοι δεν είναι αυστηροί.

Οι αμφιβολίες για την Γκεμπερζιχέρ έρχονται ακόμη και στα αποδυτήρια και τα… παρασκήνια των αγώνων, αφού υπάρχουν αρκετοί αθλητές που έχουν αναφερθεί σε αυτήν την υπόθεση ακόμα και στα social media.

Αμφιβολίες…

Θα πρέπει να πούμε, ωστόσο, ότι υπάρχουν φιλές στην συγκεκριμένη χώρα της Αφρικής που οι άνθρωποι δείχνουν πολλά χρόνια μεγαλύτεροι, ενώ και ο μ.ο. ζωής τους είναι κατά πολύ μικρότερος από αυτόν του γενικού πληθυσμού.

Παρά τα δημοσιεύματα κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την ηλικία της αθλήτριας από την Αιθιοπία, που ενδεχομένως να είναι και η πραγματική και τα φαινόμενα να απατούν.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version